Visszatekintés

2021.12.21. 11:35

Még többen kaptak védőoltást – ez történt 2021 februárjában

Az év végéhez közeledve visszatekintünk 2021 főbb eseményeire, eredményeire, érdekességeire. Ehhez a Tolnai Népújság archívumát hívtuk segítségül, így adunk képet a lassan elmúló esztendőről. A sorozat február hónappal folytatódik.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics K.

Fotó: Makovics Kornél

A február elsejei lapszám portré keretében mutatta be a nyugdíjba vonuló dr. Vastag Oszkár szemész főorvost, aki ötven éve választotta az orvosi pályát, a megyei kórházban pedig negyven évig gyógyította pácienseit. „A betegei úgy emlékeznek rá, hogy mindig mindenkivel nagyon türelmes volt, és aki mindig szánt időt arra, hogy elmagyarázza, mi is a probléma.” 

A február 2-i lapszám ismételten arra figyelmeztetett, hogy érdemes, sőt, szükséges komolyan venni a járványt. Mészáros Pál, a hazai és külpiacokon egyaránt ismert szekszárdi borász, a megyeszékhely díszpolgára az őt is megtámadó koronavírus tüneteiről, kórházi kezeléséről számolt be. „– A sürgősségi osztályon tüdőröntgent készítettek, és vért is vettek tőlem. Így derült ki, hogy koronavírus-pozitív vagyok. Az okozta a tüdőgyulladást. (…) Egy hétig nyomtam az ágyat.” A borász egyébként nem volt egyedül a kórteremben, közelében feküdt Péter nevű fia is, akit ugyancsak elért a koronavírus.

 „Országgyűlési képviselők, polgármesterek, közlekedési szakértők tárgyaltak Szekszárdon a tervezett M9-es út nyomvonaláról” – olvasható a hír a február 3-i lapszámban. „Az eredeti terv szerint a sztráda a Szent László hídon át, Szekszárd, Dombóvár érintésével épült volna, ám nemrégiben a délebben futó, Mohács, Pécs irány vetődött fel. A Tolna megyei képviselőknek, polgármestereknek ez nem tetszik, van, aki a változtatást elkeserítőnek tartja.”

 A tízéves Kálmán Kata lett a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár Olvasókirály című versenysorozatának győztese – adta hírül a február 5-i lapszám. A kisdiák száznegyvennégy kötet értő olvasásával nyerte meg az iskolásoknak meghirdetett vetélkedőt. 

A Wosinsky Mór Megyei Múzeumban Péter Szabó Szilvia vendégeskedett, itt forgatta legújabb klipjét – tudatta a február 9-i lapszám. „Maga a dal az aktuális helyzetről és az ebből eredő lelki vívódásról szól.” Ez utóbbi mondat természetesen a járványhelyzetre utalt. Ezzel összefüggésben – írta meg a február 10-i lapszám – „Megyénkben újabb fázisába lépett a koronavírus elleni oltási program, megkezdődik a védőoltások tömeges beadása. Ezt a feladatot döntően a háziorvosoknak kell ellátni. A Tolna Megyei Kormányhivatal részükre szervezett egy tanácskozást, melyen dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Megyei Oltási Munkacsoport elnöke tájékoztatta az orvosokat.” A február 17-i lapszám arról tájékoztatott, hogy „A megyében már több mint hatezren megkapták az oltást.” 

Két miniszter is Tamásiba látogatott – tudósított a február 20-i lapszám. „Kétszázötvenöt új munkahelyet teremt a Tamási-Hús Kft. új beruházása, melynek bejelentésére a Koppány-parti városba érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.” A 14 milliárd forintos beruházást nyugtázva „Süli János országgyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy a térség nem csak az erőműbővítés kapcsán fejlődik, de a magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások új beruházásainak köszönhetően is.”

 A február 17-i lapszám a Tündérszépek 2021 szépségverseny kulisszái mögé, a fotózásba engedett bepillantást. A felvételek a szekszárdi Bodri Pincészet és Szőlőbirtok által biztosított helyszínen készültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában