Rendkívüli közgyűlés

2021.12.22. 18:10

Megszavazták: nem csökken a hivatali dolgozók bére

Rövid ideig tartott ma délután Szekszárd város közgyűlésének rendkívüli ülése.

Szepesi L.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai (képünkön) és Zaják Rita független képviselő szavazta meg a határozatot (Fotó: M. K.)

A testület ugyanis egyetlen napirendi pontról döntött: a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselők a jövő évi illetménykiegészítéséről. Erről – az idei esztendeivel azonos mértékű illetménykiegészítésről – már tárgyalt december 17-i ülésen a testület, ám akkor az Éljen Szekszárd frakció valamennyi képviselője leszavazta az illetmények szinten tartását.

Ha ez így maradt volna, súlyos következményeket okozott volna a polgármesteri hivatalban. Ugyanis a jelenlegi illetmények most sem versenyképesek, azok emelése lenne indokolt, nem pedig az igen nagy teherbíró képességgel és szorgalommal dolgozó szakemberek fizetésének csökkentése. Zaják Rita indítványát, aki kérte, hogy voksoljanak újra az előterjesztésről, ismét leszavazták.

A szerdai rendkívüli ülésén az ÉSZ frakció egyetlen képviselője sem volt jelen, azt, hogy a hivatal dolgozóinak bére ne csökkenjen, a Fidesz-KDNP-s illetve független képviselők szavazták meg. Azzal, hogy nem jöttek el az ülésre, az ÉSZ képviselői harmadszor mondtak nemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában