Szekszárd

2021.12.16. 17:30

Megszépült, megújult iskolában kezdhetik a tanévet

Az utolsó simításokat végzik Szekszárdon a régi falak között felépített új iskolában. Pár évvel ezelőtt csőtörés miatt életveszélyessé vált a TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola, s hamarosan egy kívülről és belülről is új, korszerű intézményt adhatnak át.

Szepesi L.

Horváth István országgyűlési képviselő és Gyurkovics János alpolgármester (Fotó: Mártonfai Dénes)

Horváth Istvánt országgyűlési képviselőt és Gyurkovics János alpolgármestert a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. képviselője, Bánáti Katalin projektvezető kalauzolta végig az épületben. Az építkezés, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdődött, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium másfél milliárd forintos támogatásával a régi épület vázára felépítettek egy, a XXI. század igényeinek mindenben megfelelő iskolát.

A lépcsőket még fólia borítja, a tizennyolc tanteremben, az informatikai termekben, a könyvtárban, az olvasó szobában, az új konyhában és a hűtő-fűtő légcserélőkről még néhol hiányzik a burkolat, de hamarosan minden kész lesz. A képviselő fontos tényként említette, hogy az építkezést egy-két speciális feladat – mint például a liftek szerelése – kivételével helyi szakemberek végezték, méghozzá nagyszerűen. 

Horváth István elmondta, a műszaki átadás januárban kezdődik meg, áprilisban lesz ismét az iskoláé az épület, kezdődhet a beköltözés, és ősszel már a 2022/2023-as tanévet itt kezdheti meg az iskola négyszázötven diákja, aki ma még átmenetileg a Pécsi Tudományegyetem E-épületében tanul.

A kivitelő hamarosan végez a Hunyadi utcai épület felújításával. (Fotó: Mártonfai Dénes)

A bejárás során Horváth István elmondta, hogy lépéseket tett annak érdekében is, hogy minél hamarabb megszűnjön az iskola régi hiányossága, az, hogy nincs tornaterme. Felvette a kapcsolatot a beruházásban illetékesekkel, kezdeményezte az iskola mellett egy tornacsarnok építését. Ez, folytatta, jövő tavasszal kezdődik meg, és az a cél, hogy szeptemberben, amikor elindul az új tanév, a diákok már azt is birtokba vehessék.

Gyurkovics János hozzátette, az induláshoz külső segítség is kell, mégpedig az, hogy az iskola működtetéséhez szükséges többletenergiát az áramszolgáltató időben biztosítsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában