Évzáró közgyűlés Bonyhádon

2021.12.19. 15:40

Minden eddiginél nagyobb, 400 milliós tartalékkal kezdi az új esztendőt a város

A 2021-es év záró képviselő-testületi tanácskozását tartotta Bonyhád város vezetése december 16-án. Rendhagyó helyszínen: a Perczel-kúriában határoztak az előterjesztésekről.

Vizin Balázs

A város vezetői a 2022-es munkatervüket is megtárgyalták: eseményekben és beruházásokban bővelkedik majd a következő év is Fotó: V. B.

A város vezetői a 2022-es munkatervüket is megtárgyalták: eseményekben és beruházásokban bővelkedik majd a következő év is Fotó: V. B.

Annak ellenére, hogy az év utolsó testületi ülését tartották meg, a 16 napirendi pontot tekintve, bőven volt miről határozniuk a város vezetőinek. Szó volt az önkormányzat 2021. évi pénzügyi gazdálkodásáról, amely napirendi pontnál Filóné Ferencz Ibolya úgy fogalmazott: „soha rosszabb éve ne legyen Bonyhádnak, mint az idei”. 

A város polgármestere ezzel arra utalt, hogy minden eddiginél nagyobb tartalékkal fordulnak rá a következő esztendőre. – Megközelítőleg 400-450 millió forint pénzkészlete lesz 2022. január 1-jén az önkormányzatnak – egészítette ki szóban az előterjesztést Fauszt Józsefné pénzügyi osztályvezető, aki arról is beszámolt, hogy ez a megtakarítás még az előző évfordulókor tapasztaltnál is magasabb, pedig az sem volt elenyésző szám. A megfontolt és a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően jó kondíciókkal, kellő biztonsággal kezdheti az önkormányzat az új évet – hangzott el az ülésen, amelyen valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal a képviselők. 

Így többek között annak is, amely megerősítette, hogy 2022 tavaszán több utca felújítása is elkezdődhet. Egészen pontosan a Jókai Mór, a Hoffer Károly, a Vasvári Pál, a Táncsics Mihály és a Nádasdi utcáé. A már korábban meghatározott beruházások megvalósítását a magyar kormánytól érkezett 206,5 milliós támogatás teszi lehetővé. A megvalósítási helyszínek közül – tekintettel arra, hogy a Nádasdi utca felújítása során a csapadékvíz elvezetése magasabb szintű műszaki tartalmat igényel – négy útszakasz kapcsán lefolytatták a közbeszerzési eljárást, az ajánlatok bontására december 13-án került sor. A négy utca felújításának összköltsége bruttó 158.644.703 forint.

 A Nádasdi utca kapcsán több tervezői költségbecslés született a magasabb műszaki tartalommal bíró csapadékvízelvezetés megoldására, valamint anélküli, illetve a kettő közötti köztes műszaki tartalomra is. A képviselők a három lehetséges opció közül a köztes mellett döntöttek a csütörtöki ülésen, vagyis a Nádasdi utca felújítása kapcsán a bruttó 47.955.895 forint összegű tervezői költségbecslésben meghatározott műszaki tartalmat kívánják megvalósítani. 

Ugyanakkor az is elhangzott a tanácskozáson, hogy az új uniós ciklushoz kapcsolódó Top Plusz pályázatokat is megvizsgálják: lehet-e többletforrást lehívni például ehhez a beruházáshoz is. Az ülés végén Filóné Ferencz Ibolya köszönetet mondott valamennyi munkatársának, a képviselőknek, az intézményvezetőknek az év során nyújtott segítségéért, egyúttal jó egészséget és áldott, meghitt ünnepet kívánt nekik.

A város hivatalos közösségi oldala szerint ezt követően megtartotta évzáró polgármesteri fogadását a városvezető. A kellemes hangulatú eseménynek szintén az a Perczel-kúria adott otthont, amelynek átadása az idei esztendő egyik leginkább várt pillanata volt. Az összejövetelen egyebek mellett arról is szó esett, Top Plusz forrásból további ötmilliárd forint érkezhet a városba. 2021-ben Treitz György vehette át (alábbi képgalériánk nyitóképén) az év vállalkozójának járó Pétermann Jakab-díjat. A program zárásaként Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője mondott pohárköszöntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában