Bátaszék

2021.12.09. 08:00

Több mint százmilliós támogatást kap a város

A kövesdi városrészben élők régi gondja a területet Bátaszékkel összekötő út leromlott állapota. Most teljesülhet a vágyuk, lesz pénz az út felújítására.

Zsikó Zoltán helyi képviselő (a képen balról a második), mellette Horváth István, körülöttük a kövesdi emberek Fotó: Kiss Albert

Fotó: Kiss Albert

Sajtótájékoztatón jelentette be Horváth István országgyűlési képviselő azt a kormánydöntést amelynek értelmében teljesülhet a kövesdi városrészben élők régi kérése, amellyel a képviselőt is megkeresték: a bekötőút felújítása. Vissza is kérdezett, hogy melyek azok a beruházások amelyekre még szükség lenne. Ebből a listából jött létre egy 103,5 millió forintos program. A miniszterelnökséghez küldött beadvány kapcsán a kormány az elmúlt héten külön eljárásban döntött és a település megkapja vissza nem térítendő a támogatást. Ebből az út felújítása bruttó 41 és félmillió forint. Az út jelenti a csaknem 200 állandó lakos, valamint a számos szőlő- és kiskerttulajdonos közlekedését és egyebek közt a horgásztó megközelítését. Ezen kívül felújítják a volt számvevőszék épületét 31 millió forintos költséggel.

A város keleti részén lévő játszótérnek nagy a kihasználtsága, mert a város nagy játszótere 1,6 kilométer távolságra található. A jelenlegi játékok karbantartása folyamatos, de az elhasználódás jelei látszanak. Az erre szánt 20 millió forintból új játékokat vesznek, új kerítést építenek, hogy a gyerekek ne tudjanak a közútra kijutni. Az elmúlt három évben több mint hárommilliárd forint fejlesztés érkezett Bátaszékre, tette hozzá Horváth István. A tájékoztatón érdeklődő helyi lakosok is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában