Előadás

2022.01.24. 19:10

A keresztényüldözés a jelenlegi legsúlyosabb emberjogi válság

Horváth István országgyűlési képviselő meghívására hétfőn délután Szekszárdra érkezett Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős miniszterelnökségi államtitkár.

Szepesi L.

Azbej Tristan államtitkár a keresztényüldözésről tartott előadást Szekszárdon. (Fotó: Mártonfai Dénes)

Azbej Tristan a Keresztények helyzete a Közel-Keleten és Afrikában címmel tartott előadást a Vármegyeháza zsúfolásig megtelt dísztermében. Az államtitkár elmondta, a keresztényüldözés világunkban a jelenlegi legsúlyosabb emberjogi válság. Ennek ellenére nem hallani róla, mert a nyugati világban megpróbálják eltitkolni ezt.

A legutóbbi kutatások szerint több mint 360 millió olyan ember él a világon, akit ártatlanul diszkriminálnak, üldöznek a hite miatt. A mi küldetésünk, hogy segítsük őket, ugyanakkor van egy olyan feladatunk is, hogy megvédjük Magyarországot azoktól az eszméktől, azoktól a szervezetektől, amelyek Afrikában, Ázsiában és a világ más tájain üldözik a keresztényeket - tette hozzá Azbej Tristan.

A miniszterelnökségi államtitkár szekszárdi előadásáról hamarosan részletesen is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában