Sokan szeretnék a folytatást

2022.01.04. 18:09

A nagy kérdés: befejezik-e a koszorúgyártást Tolnán?

Wessely G.

Kiss Géza megköszönte az egész éves munkát (Fotó: a szerző felvétele)

Sok cégnél tartottak évzáró rendezvényt. Így tett a tolnai Kiss Géza is, akinek vállalkozása másokénál jobban kapcsolódik a karácsonyhoz és a szeretetteljes megvendégeléshez is. Adventi koszorúkat gyártanak, elsősorban külföldi piacra, zömében hátrányos helyzetű, leszázalékolt dolgozókat alkalmazva. 

Nemrégiben, amikor a kamion elvitte Hollandiába az utolsó rakományt, a cégvezető ebédre hívta meg a telephelyre a közel negyven dolgozót. Ajándékcsomagot is kaptak mindannyian. Pohárköszöntőjében Kiss Géza értékelte és megköszönte az egész évi munkát. Nem titkolta azt sem, hogy kora miatt – túl van a hetvenen – erősen gondolkodik azon, hogy működtesse-e tovább a vállalkozást. A január 1-től esedékes kétszázezer forintos minimálbér kitermelését ugyanis nem látja biztosítottnak. A kegyeleti és adventi koszorúk előállítása, szerethető, de objektív okok miatt nem túl produktív kollégákkal, eddig sem volt nagy üzlet. 


Sokan szeretnék a folytatást. A hogyan tovább még nem dőlt el. A rendezvényt zenés-táncos program zárta, Tausz János közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában