Egészségmegőrzés

2022.01.30. 09:30

A száz év felettiek titkára is fény derült Szekszárdon

Zhang Edit speciális kínai orvos, nemzetközi táplálkozási szakértő tartott előadást szerdán a Babits Mihály Kulturális Központban.

F. E. B.

Zhang Edit a három alappillérről is beszélt. Fotó: Makovics Kornél

Egész-ség Szabadegyetem tizedik évfolyamának első előadása a Mit üzen a kínai gyógyászat a jövő emberének címet viselte. 

– Zhang Edit a kínai orvoslás üzeneteit mutatta be, az előadás címéhez igazodott teljes mértékben. Elmondta, hogy az alapvető különbség a nyugati és kínai orvoslás között, hogy a kínai gyógyászat egyértelműen az okokat kutatja, és az okok kialakulásának a megelőzésére helyezik a hangsúlyt. 

A hagyományos kínai orvoslás három alapkövét is kiemelte, ezek pedig a mozgás, a táplálkozás és a lelki egyensúly. Amennyiben ezek közül egy nincs rendben, az már betegséghez vezethet. Egy kutatást is bemutatott, amellyel a hosszú élet titkát kutatták a száz év felettiek körében.

A megkérdezettek között csak egy közös pont volt. Szerették önmagukat és pozitívan viszonyultak a világhoz – mondta el az est háziasszonya, a Mentálhigiénés Műhely elnöke, Pócs Margit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában