Koronavírus

2022.01.05. 12:30

Az orvos szerint: nem életszerű

W. G.

Dr. Barna Györgyi tolnai vezető háziorvos (A szerző felvétele)

Két rendelkezés lépett életbe januártól, aminek az amúgy is leterhelt háziorvosok nem örülnek. Az egyik, hogy vissza kell hívniuk azokat a betegeket, akiknek a telefonját nem tudták felvenni. Erre dr. Barna Györgyi, a tolnai vezető háziorvos azt mondja: egyáltalán nem életszerű előírás. A rendelők többségében nem számkijelzősek a vonalas telefonok. Igyekeznek felvenni a kagylót, ha éppen nem vizsgálnak valakit, s van e-mailes elérhetőség is. A visszahívás viszont, sokaknál technikailag nem kivitelezhető.

A helyi (járási) hétvégi oltási akciók elrendelését pedig vakcinapazarlásnak tartja. Tolna is járási székhely, ott is – a Garay utca 6-ban ‒ csütörtökön és pénteken délután, szombaton pedig egész nap várják majd az oltást igénylőket, ebben a hónapban. Eleinte biztosan lesz érdeklődés, de nem tudni, hogy mekkora. Ha nincs regisztráció, nem lehet gondosan felkészülni. Félő, hogy a felbontott készlet egy részét ki kell dobni. Pfizerből például hat adagra bontható egy kiszerelés. Mi történik, ha valamelyik alkalommal heten érkeznek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában