Nagyvejke

2022.01.25. 15:30

Az új kisbusszal járta be a települést a polgármester és az államtitkár

Közel négymilliárd forint érkezett már a választókerületbe a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

Vizin Balázs

Potápi Árpád János államtitkár és Palló Lajos Béláné polgármester az új busszal járta körbe a települést (Fotó: Makovics Kornél)

Új falugondnoki busszal gazdagodott Nagyvejke, amelynek kulcsait Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adta át kedden Palló Lajos Béláné polgármesternek.

– Gratulálok, használják egészséggel! – mondta Potápi Árpád János, hozzátéve, hogy a választókerületében ezidáig 29 tanya- és falugondnoki busz beszerzését tette lehetővé a 2019-ben indult Magyar Falu Program (MFP).

Úgy fogalmazott, hogy a falubuszok elnyerésére irányuló az egyik „sláger” elem a pályázati célokat tekintve. Tavaly 16 darab gépjármű került ily’ módon a Tolna 2 választókerületbe összesen 234 millió 684 ezer 144 forint értékben. Az azt megelőző évben 4 darab beszerzését támogatta a kormány közel 60 millió forinttal, míg 2019-ben 9 busz került a térségbe, 132,1 millió forint értékben.

Akárcsak a többi településen, Nagyvejkén is elsősorban az idősek, az óvodások és az iskolások utaztatásában nyújt segítséget az önkormányzatnak a Volkswagen Transporter típusú kisbusz. – Az idei évben is nagy hangsúlyt fektetünk a vidéki települések fejlesztésére a Magyar Falu Programban. 2019-óta több mint 200 milliárd forintnyi támogatást vehettek igénybe a falvak a helyi életminőség javítása érdekében. 2022-ben 70 milliárd forintból valósulhatnak meg a kistelepülési beruházások: 14 felhívással, január 3-án már megjelentek a MFP idei első kiírásai, ahol a korábbi népszerű felhívások mellett új célok megvalósítására is lehet támogatást nyerni – emlékeztetett az államtitkár. Palló Lajos Béláné a község lakóinak nevében megköszönte az országgyűlési képviselő támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában