Bizottsági ülés

2022.01.28. 16:20

Felszólítják a város jelképeit engedély nélkül használókat

Ülésezett ma a szekszárdi közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága.

Sz. L.

A Garay tér a költő szobrával Szekszárd egyik jelképe. (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Mártonfai Dénes

A Babits Mihály Kulturális Központot működtető Szekszárdi Közművelődési Nonprofit Kft idei munkájáról és a Szekszárd nevének, illetve a város jelképének használatáról tárgyalt tegnapi rendkívüli ülésén a Szekszárdi Közgyűlés Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottsága.

A testület, Csötönyi László elnökletével, először a közművelődési NKft. idei munkatervét, s tervezett költségvetését vitatta meg. Ezt elfogadta azzal a kiegészítéssel, hogy a félév, majd a harmadik negyedév elteltével a Babits Kulturális Központ számoljon be kiadásainak, bevételeinek alakulásáról. Hiányolták viszont, hogy a városi közgyűlés hétfőre összehívott ülésének napirendjén nem szerepel az üzleti terv elfogadása, mert szerintük ez szükséges lenne a kulturális központ működtetéséhez.

A jogszabály szerint a kulturális bizottsághoz kell benyújtani az igényt, ha valaki, vagy egyesület, civil szervezet bármilyen termékén szeretné feltüntetni a város nevét, címerét, logóját. A változás az lenne, hogy az önkormányzati rendelet szerint ez már vonatkozna a jelképekre is. Ennek elfogadását a bizottság javasolja a közgyűlésnek. Ugyanakkor áttekintették, hogy kik használják a város címerét, logóját, s kiderült, néhányan ezt a szükséges engedély nélkül teszik, ezért felszólítják őket ennek pótlására.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában