Főleg a harmadik oltást kérték a hétvégi akciónapokon

Meglepően nagy volt az érdeklődés a tolnai, Garay utcai oltóponton az elmúlt két hétvégén. Mint ismeretes, előzetes időpont-egyeztetés nélkül, helyi regisztrációval juthattak az igénylők a koronavírus elleni első, második vagy harmadik oltáshoz.

Wessely Gábor

Dr. Salamon Tímea olt Tolnán (A szerző fotója)

Legtöbben ez utóbbit kérték, de volt, aki most szánta rá magát az elsőre. Napi átlagban 50–60, tehát a hétvégi akciók során (csütörtök és péntek délután kettőtől, szombaton pedig délelőtt tíztől este hatig) 150–200 vakcinát adtak be. A város hat háziorvosa felváltva dolgozott. Emellett Bogyiszlón és Faddon is tart egy-egy oltási hétvégét januárban a helyi orvos. Az adatokat a járási hivatalban összesítik. Az oltópontok a nem helyi lakosok előtt is nyitottak. Tolnára is érkeztek néhányan más településekről. Ottjártunkkor dr. Salamon Tímea és dr. Juhász László dolgozott a városi oltóponton. Mint mondták: nincs sok láblógatás, szinte folyamatosan érkeznek a páciensek. A jelenleg hatályos rendelkezés szerint az oltási hétvégék február közepéig folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában