Gyertyagyújtással emlékeztek a fiatalon elhunyt kismamára

Szomorú csoportosulás gyűlt össze szerdán a dunaszentgyörgyi óvoda előtti kis téren, ahol a helyiek gyertyagyújtással emlékeztek a covid-fertőzés szövődményei miatt vasárnap elhunyt kismamára, Dömötörné Czető Zsuzsannára, aki két kisgyermeket - egy hároméves kislányt és egy újszülött kisfiút hagyott árván.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

A családot sokan ismerik helyben, hiszen az édesapa, László itt nőtt fel, de maga Zsuzsanna is évek óta élt már a faluban. A falu lakói egy emberként szorítottak az anyuka gyógyulásáért, amikor kórházba került és mély megdöbbenéssel vették tudomásul a múlt hétvégi tragédia hírét. 

A gyászoló család tagjai mellett többen részt vettek a szerdai megemlékezésen, köztük olyanok is, akik csak távolabbról ismerték az elhunytat. 

– A házasságkötés előtt nálam jelentkeztek be leendő férjével, majd én adtam őket össze 2018-ban. Rendszeresen összefutottunk az utcán, különböző rendezvényeken, ahová kislányukkal jöttek ki. Szimpatikus, kedves család voltak így együtt. Azóta, hogy válságosra fordult az állapota, nem volt nap, hogy ne gondoltunk volna Zsuzsannára a kollégáimmal együtt. Őszintén szólva nem hittük volna, hogy ez megtörténhet – mondta a gyertyagyújtáson a helyi anyakönyvvezető. 

Senki nem számított a tragédiára, borzasztó ami történt – mondta megrendülten a megemlékezésen Kirnyákné Balogh Mária polgármester, aki együttérzéséről biztosította a családot és felajánlotta az önkormányzat segítségét lehetőségeikhez mérten. Egyelőre úgy tűnik, a település a temetés költségeihez járul hozzá, és a polgármester szervezésével a falu több pontján helyeznek el gyűjtődobozt, amelybe a család részére szánt anyagi adományokat helyezhetik el a dunaszentgyörgyiek. 

Korábban megjelent híradásunkkor a támogatáshoz feltüntetett számlaszám ugyanis az elhunyt édesanya nevén volt, így az apuka legsürgősebb kiadásainak rendezésekor egyelőre nem fér hozzá. A további, hosszabb távú támogatás még formálódik – tudtuk meg a polgármestertől.

A láthatóan megtört édesapa a családdal együtt egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Úgy tudni, a kisbaba még a kórházban van, a napokban vihetik haza. Információink szerint felmerült, hogy átmenetileg, amíg a kis Tamás kétéves nem lesz, László a két gyerekkel az elhunyt családanya szüleihez költözik, akik intenzívebben tudnák segíteni vejüket az első, rendkívül nehéz években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában