Középfokú felvételi

2022.01.22. 17:45

Hetvenezernél is többen tettek vizsgát szombaton

TEOL.hu

Lövei Andrea tanárnő felügyeli a magyar nyelv központi írásbelit Szekszárdon, a Garay János Gimnáziumban (Fotó: Mártonfai Dénes)

Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emmi által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 000 tanuló – idézi az MTI a minisztérium közleményét. A tárcánál hozzátették, hogy a vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett, rendben zajlottak.

Mint írták, a vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy húsz százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal. A közlemény szerint egy intézményben jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

Tolna megyében is több oktatási intézményben tartottak középfokú felvételi vizsgát. A tanulóknak magyar nyelv és matematika tárgyakból kellett központi írásbeli vizsgát tenniük a koronavírus-járvány ötödik hullámának árnyékában – mint arról korábban a TEOL.hu is beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában