Közlekedés

2022.01.15. 09:30

Kerékpárút épülhet Tolnától Fácánkertig

Fácánkertet Tolnával összekötő kerékpárút megépítésére nyújtott be TOP Plusz pályázatot a fácánkerti önkormányzat – tájékoztatott Orbán Zsolt, Fácánkert polgármestere.

S. K.

Illusztráció: Shutterstock

Sikeres pályázat esetén a beruházás önerőt nem igényelne. Mivel Tolna közigazgatási területét is érinti a projekt, szükség volt a két szomszédos önkormányzat együttműködési megállapodásának megkötésére is. Ha sikeres lesz a pályázat, a kerékpárutat legkésőbb 2026 nyaráig meg kell építeni. 

A két helység központja közötti távolság bő 5 kilométer, ebből is adódóan viszonylag szoros a kapcsolat a két település között, egyebek mellett közös önkormányzati hivatallal működnek. A tavasztól őszig tartó időszakban Fácánkertről Tolnára sokan járnak kerékpárral dolgozni, hétvégén bevásárolni. 

A két település között nemrég felújították a közutat is, így gyorsabbá vált az autós forgalom, ami viszont a bicikliseknek némileg nagyobb veszélyt jelent. A kerékpárút révén biztonságosabbá válna a közlekedés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában