Fejlesztés

2022.01.07. 18:10

Korhoz méltó lesz Mórágyon a kultúrház

Glöckner Henrik polgármester számára rendszeresen visszatérő témakör és célkitűzés a mórágyi kultúrház maradéktalan rendbehozatala. Ez a törekvés teljes mértékben érthető, sőt szükséges.

Sz. Á.

A mórágyi Kultúrház. (Beküldött kép)

Bár a Magyar falu program keretében nem sikerült pályázati forrást szerezni az egyébként patinás külsejű, de valóban megkopott állagú létesítmény felújítására, a település vezetője mégsem adta fel a tervét. Mondhatni lépésről lépésre halad a renoválás, mely induló szakaszában zömmel a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulástól származó, tehát TETT-es támogatásból valósult meg. Tavalyelőtt év végén mintegy hétmillió forintból sikerült rendbe hozni a homlokzatot. Eltelt egy esztendő, és Glöckner Henrik újabb jó hírrel szolgált.
 
– Elkészült a kultúrház kerítése és belső parkolója – mondta el lapunknak. – A munka a tavalyi év végén, novemberben zárult, a helybeliek az ünnepi időszakra már nyugtázhatták a kedvező változást. Az iskola felőli hátsó úton található egy kisebb, illetve egy nagy kapu, így az autókkal már be lehet állni a térköves burkolatú udvarba. A kerítés régi fajta, nagyméretű téglából készült, harmonizálva a kultúrház küllemével.

A polgármester hozzátette, hogy idei helyi tervek között szerepel a létesítmény nagytermének, valamint vizesblokkjának a felújítása. Ez alkalommal már eredményt hozott a Magyar falu program, így a majdani munka részben innen, részben pedig TETT-es pénzből vezényelhető le. Amennyiben pedig várhatóan a nem egészen két év múlva záró fázisként megtörténik az udvar, illetve udvar felőli homlokzat rendbe hozatala, abban az esetben Mórágy egy olyan, megújult kultúrházat mondhat magáénak, ami egyaránt méltó a funkcióhoz és a korhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában