Helyi közélet

2022.01.04. 17:30

Közel félmillió kilométert tettek meg a buszok

Izgalmas esztendő volt a 2021-es a paksi tömegközlekedés tekintetében.

G. R.

A paksi utcaképhez már hozzátartoznak a zöld-fehér, elektromos meghajtású buszok (Fotó: Molnár Gy.)

A tavalyi év elején ingyenes promóciós járatokkal mutatkozott be a Paksi Közlekedési Kft., majd a szakértőkkel és a lakosság képviselőivel közösen kialakított menetrend szerint megkezdte a helyi közösségi személyszállítási tevékenységét. Az év során a paksiak megismerték és megszerették a teljes mértékben elektromos meghajtású járműflottát – írta közleményében a társaság.
 
Beszámolójukban visszatekintettek az idei évre, amelynek folyamán elkészült a Szentháromság tér rekonstrukciója és az átépítés ideje alatt a buszjáratok terelt útvonalon közlekedtek. Paks önkormányzatának megrendelésében megkezdődött a közlekedési cég telephelyének komplex kivitelezése, ahol irodaépület, szervizcsarnok és autóbuszmosó is helyet kap, míg a töltő infrastruktúra kiépítése még a tavalyi év projektje volt. 

Az összesítésből kiderült, a paksi elektromos autóbuszok idén több mint 484 ezer kilométer távot tettek meg a város útjain. Dízelüzemű járműflottával ugyanez a futásteljesítmény mintegy 850 tonna széndioxid-termeléssel járt volna, miközben a Paksi Közlekedési Kft. autóbuszai száz százalékban elektromos meghajtásúak, vagyis közlekedtetésük minimális emisszióval jár.

 Mivel az elektromos áram olcsóbb a nyersolaj alapú üzemanyagnál, ezért a paksi tömegközlekedés nem csak környezetkímélőbb és kényelmesebb, de egységáron számolva gazdaságosabban is üzemeltethető a hagyományos megoldásoknál – fogalmaztak közleményükben, majd hozzátették, jövőre még fenntarthatóbb, biztonságosabb és gazdaságosabb közlekedés érdekében dolgoznak tovább az utasokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában