Központi felvételi a járvány árnyékában: egyre több a covidos pedagógus és diák

Emelkednek a covidos esetszámok a tolnai iskolákban, a diákok és a tanárok körében egyaránt. Az általános iskolák intézményvezetőjét és a gimnáziumigazgatót kérdeztük a részletekről.

Wessely Gábor

A Széchenyi-tagiskolában a sok megbetegedés miatt rendkívüli szünet is volt Fotó: W. G.

A Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a székhelyintézménye a tolnai és mözsi iskoláknak, melyek összesen hat helyszínen (telephelyen) működnek. Ősszel hírt adtunk arról, hogy sok covidos megbetegedés történt, főleg a Széchenyi-tagiskolában, ahol tíznapos rendkívüli szünet elrendelésére is szükség volt.

Az intézményegyüttest vezető Takács Zita sajnos most sem tud jó hírekkel szolgálni. A decemberi átmeneti javulást követően ismét emelkednek a számok. Pontos adatok még nem állnak rendelkezésre, de tapasztalják a romlást.

Takács Zita, az általános iskolák intézményvezetője

– A novemberi összegzés megvan – mondja. – Eszerint 17 fertőzött és 213 karanténba küldött tanulónk volt, továbbá 13 pedagógus, és ismereteink szerint 43 szülő teszteredménye bizonyult pozitívnak. Decemberben laposabbá vált a járványgörbe, ám most, már a januári félévkezdés után két nappal jöttek az új esetek, s azóta csak szaporodnak. Karanténban lévő osztály nincs egyelőre, de van pozitív gyerek, és három karanténban lévő pedagógus. Folyamatban lévő vizsgálatokról is tudunk, aminek végeredménye akkor okozhat komoly problémát, ha a nyolcadikosokat érinti. Ugyanis e hét végén írják a továbbtanulni készülők a központi felvételit.

Novothné Bán Erzsébet gimnáziumigazgató (A szerző fotói)

Középiskola is működik a városban. A Szent István Katolikus Gimnázium igazgatója, Novothné Bán Erzsébet a következő tájékoztatást adta: – Az előző félévben 3–4 osztályban voltak megbetegedések. Ott az oltatlan diákok karanténba kerültek. Most öt tanárunk covidos a 25-ből, ami miatt elég nagy gondot okoz a helyettesítések megoldása. Nem biztos, hogy szaktanárt tudunk beküldeni egyik vagy másik órára. És azt látjuk, hogy még befele megyünk a rengetegbe, nem kifele jövünk belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában