Tragédia

2022.01.25. 17:30

Mindene oda lett a tűzben az idős házaspárnak

Lakhatatlanná vált egy váraljai családi ház, amiben január 24-én tűz ütött ki egy hősugárzó miatt.

Farkas Eszter

Percek alatt borult lángba a ház, elemésztve az idős házaspár dolgos évek alatt megteremtett otthonát. (Fotó: Makovics Kornél)

– Döbbenten állok, és nézem, hogy egy élet munkája, hogy ment tönkre percek alatt. Egy pillanat volt az egész, csak valami pattogást hallottak a szobából. A kitóduló füst után percek alatt borult lángba a ház, elemésztve a dolgos évek alatt megteremtett otthont. Hála a bonyhádi tűzoltók gyors közbeavatkozásának a tűz nem terjedt tovább a tetőre, de egy szoba teljesen kiégett és a többi helyiségben a nyílászárók mind tönkrementek, valamint a villanyvezetékek teljes cseréjére is szükség lesz. A teljesen felújított fürdőszobában is megolvadt a zuhanykabin fala, a legtöbb bútoruk mind oda lett. Egy idős házaspár élete munkája ment tönkre – mondta el Sziebert Éva, Váralja polgármestere.

Az összetartó közösség már több gyűjtést szervezett a család számára, melyhez Gűth Balázs a váraljai Mikulásház tulajdonosa is csatlakozott. - A németországi partnerkapcsolat tagjai Hanheim-ból reagáltak és gyűjtést is szerveztek a család megsegítésére. Jómagam pedig egy jótékonysági licit csoportot hoztam létre a család javára – tájékoztatta lapunkat Gűth Balázs.

– Az önkormányzat lehetőségei a segítségnyújtásra korlátozottak. Mindent meg fogunk tenni a lehetőségeink maximális kihasználásával, hogy mind anyagilag, mind természetben a bajba jutott családnak segítséget nyújtsunk. Egy ilyen helyzetben mind a fizikai, mind az anyagi segítség jól jön, legfőképp építőanyagokra és gipszkartonra lenne szükség – hívja fel a figyelmet Sziebert Éva polgármester.

A tűzesetről korábban itt írtunk a TEOL.hu portálon, a pénzadományt pedig az alábbi számlaszámra várják: Szilágyi Alexandra 10101315-69584600-01005000. (Közlemény: tűz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában