Testületi ülés

2022.01.28. 15:30

Sok fontos kérdésben döntöttek a képviselők Bátaszéken

A város önkormányzatának képviselő-testülete január 26-án tartotta idei első rendes ülését.

Mauthner Ilona

Képünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester Fotó: Makovics Kornél

Dr. Bozsolik Róbert polgármester napirend előtti tájékoztatóját hallgatták meg a képviselők, így a városvezető beszámolt arról, hogy egyeztettek az óvodai konyha felújításáról, városi támogatási lehetőségekről, játszótér-felújításról, aláírták az általános iskola korszerűsítését biztosító szerződést. Szó esett az idősek ellátását biztosító intézmény fejlesztéséről is. A vajdasági Topolyán vett részt megbeszélésen a bátaszéki delegáció. Zajlik a költségvetés összeállítása. A városi közbiztonsággal kapcsolatban pedig egyeztettek rendőrségi vezetőkkel, írta a bataszek.hu.

A napirendek között elfogadta a testület Nyakas Gábor ügyvezető tájékoztatóját a városi köztemető múlt évi üzemeltetésével összefüggő bevételekről, kiadásokról. A köztemető idei évi tervét is elfogadták a fejlesztési költségek meghatározása mellett.

A bátaszéki rendezvényeket is megtárgyalta a testület a tervezett költségvetésükkel együtt. Újból vitát generált a Bátaszéki Bornapokra szánt önkormányzati önrész összege, illetve a televíziós szolgáltatásra – ajánlat alapján – kalkulált pénz mértéke. 

Döntés született önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására, pályázat benyújtására. A IV. háziorvosi körzet feladatainak tartós ellátása érdekében pályázati felhívást tesznek közzé. Egyedi kormánydöntés alapján érkező támogatás felhasználásához közbeszerzési szakértőt választott a városvezetés. Tárgyalták többek között a polgármester illetményét is, valamint a Rákóczi Szövetség támogatási kérelmét, illetve az általános iskolai felvételi körzeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában