Dél-Tolnai Jegyzőklub

2022.01.19. 19:00

Szakmai napot tartottak Szekszárdon a jegyzők

A Dél-Tolnai Jegyzőklub évi első rendezvényét tartották szerdán Szekszárdon, a Sárosdi pincészetnél, melyen tizennyolc jegyző és aljegyző, illetve hatósági igazgatásvezető vett részt, tájékoztatta lapunkat dr. Herczig Hajnalka, a kölesdi önkormányzat jegyzője.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvénynek két napirendi pontja volt: a jegyzői feladat és hatáskörbe tartozó ügyek workshop keretében történő feldolgozása, illetve tájékoztatást hallgattak meg a résztvevők a jegyzőket érintő aktualitásokról.

Dr. Herczig Hajnalka elmondta, a rendezvény célja az volt, hogy a jegyzők által megtapasztalt, érdekesnek tartott ügyeket egymással megvitassák, ötleteket, megoldási javaslatokat kaphassanak egymástól a jó gyakorlatok kialakítása érdekében, például, az állatvédelmi hatósági ügyekkel, veszélyessé vált épületekkel, hagyatéki ügyekkel kapcsolatos eljárásokban. Illetve jó alkalom a rendezvény arra is, hogy az új és a régi jegyzők megismerhessék egymást.

A Dél-Tolnai Jegyzőklub egyébként 1993 óta működik, és a területéhez tartozó – Bonyhád, Bátaszék, Bogyiszló, Decs, Fadd, Hőgyész, Kakasd, Kölesd, Magyarkeszi, Nagydorog, Nagymányok, Őcsény, Regöly, Tengelic, Tolna, Zomba és a megyei önkormányzat –  jegyzők a tagjai. Célja, hogy a jegyzőknek teret és lehetőséget biztosítson a közigazgatásban megjelenő újítások, valamint a munka során felmerülő problémák megbeszélésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában