Szekszárdon is emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Fotó: MW-archívum

Fotó: Penovác Károly

Az országos helyzetképet tekintve az előző hetek csökkenő, majd stagnáló eredményei után 2021 utolsó hetében enyhén emelkedő tendencia látható a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában – írja keddi jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Az egyes városok közül emelkedő tendencia mérhető Budapest, Eger, Kaposvár és Szekszárd esetében, míg enyhe csökkenést Székesfehérvár, Tatabánya és Veszprém mintájánál tapasztaltak, a többi település esetében stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében az emelkedett, míg tizenkét város esetében a mérsékelt tartományba sorolható.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma a variánsok irányába vizsgált humán minták alapján megállapította, hogy hazánkban az új fertőzések több mint tizenegy százalékáért az omikron mutáció a felelős.

A legfrissebb adatok szerint 2429 új fertőzöttet igazoltak itthon, 3335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 316-an vannak lélegeztetőgépen. Tolna megyében ötvennél is több új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Forrás: NNK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában