Egyeztetés

2022.01.26. 16:20

Szekszárdon is népszerűsíteni szeretnék az e-sportot

A Szekszárdi Sportközpont honlapján jelent meg a hír, miszerint a napokban ismét egy jövőbe tekintő, sportos egyeztetésnek volt helyszíne a Városi Sportcsarnok tárgyalója.

Tolnai Népújság

Illusztráció: Shutterstock

Az e-sport népszerűsítése és a tagok számának bővítése céljából kereste fel Tóth Imre, a Szekszárdi Gamer Egyesület elnöke, valamint dr. Varga István, a PTE-KPVK egyetemi adjunktusa Scherer Tamást, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. sportkoordinátorát. 

Ez a rohamosan fejlődő sportág remek lehetőségeket kínálhatna a helyi fiataloknak, a hátrányos helyzetűeknek, és akár a csellengő-kallódó tiniknek is – hangsúlyozták a kezdeményezés indítói Scherer Tamásnak. Mint kifejtették, a közös projektben szerepet kapna a PTE szekszárdi kara kutatással, szakdolgozati témák hirdetésével és konferenciaszervezéssel. A Gamer Egyesület irányítaná a foglalkozásokat, rendezvényeket, a Szekszárdi Sportközpont pedig segítene ezek koordinálásában. 

A kezdeményezők egyetértettek abban, hogy elsődlegesen egy olyan helyet kell találni a foglalkozásoknak, ahol a modern eszközök tárolhatók, ennek érdekében be szeretnék vonni a helyi önkormányzatot is a projektbe. A Szekszárdi Sportközpont idei tervei közt szerepel egy Gamer Expo lebonyolítása is, amely remek alkalom lesz a projekt lendületbe hozásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában