Dombóvár

2022.01.01. 15:40

Szilveszteri futás, tűzijáték és gyermekprogramok

Nagy érdeklődés mellett búcsúztatták az óévet Dombóváron.

Varga Sz.

Közel négyszázan vettek részt a hagyományos óévbúcsúztató futáson Dombóváron. (Fotó: Makovics Kornél)

Közel négyszázan neveztek tegnap a Szilveszteri futásra Dombóváron. A nevezéssel minden résztvevő egy pólót kapott ajándékba, valamint a szervező Dombóvár Város Önkormányzata a futás után a célba érkezőket virslivel, forralt borral és teával vendégelte meg.

Két távon, négy-négy kategóriában díjazták a legjobbakat, akiknek Pintér Szilárd polgármester és Bacskai Balázs profi ökölvívó adta át az ajándékutalványokat. A korábbi évek gyakorlata szerint a legidősebb és legfiatalabb is külön díjazásban részesült. A mindössze hathetes legifjabb nevező testvéreivel és szüleivel még a babakocsiba szundikálva vett részt a 2,5 kilométeres távon.

Minden évben Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is ellátogat az óévbúcsúztató rendezvényre, és a térség országgyűlési képviselője idén is teljesítette a hosszabb, 5 kilométeres távot. A versenyzők a rajtszámukkal tombolasorsoláson vehettek részt, melynek ajándéktárgyaira rengeteg felajánlás érkezett a dombóvári vállalkozók, valamint a nemzetiségi önkormányzatok részéről.

Az este gyerekprogramokkal folytatódott. Ötödik éve szerveznek Dombóváron tűzijátékkal, koncerttel, arcfestéssel  színesített családi rendezvényt, amely egy édesapa kezdeményezésével indult el és évről évre egyre népszerűbb. Amellett, hogy a felajánlásokból összegyűlt telepekből együtt lövik fel a rakétákat – az idei évben közel húsz percig tartott a tűzijáték – jótékonysági akciót is hirdettek. Az összegyűlt adomány egy beteg gyermek gyógyulását segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában