Állatvédők

2022.01.04. 19:10

Tamási kutyusokat mentenek a mai napig is

A 2022-es év első hetében még mindig keresik az elkószált, elkóborolt állatokat szerető gazdáik és velük együtt az állatvédők.

Brunner M.

Egy másik megkerült pincehelyi kutyától búcsúzik befogadó családja. Az ebnek volt chipje (Beküldött fotó)

Nem lehet leírni azt a fájdalmat, amit egy állat elvesztése okozhat, a kétséget, hogy merre mehetett, hol lehet. A Tamási Állatvédő Egyesület számára is szomorú ünnep volt a szilveszter. A tagjaik az ünneplés helyett inkább a saját és a kutyaotthonos ebek biztonságáról gondoskodtak, emellett pedig segítettek hazajutni a petárdától, tűzijátéktól megrettent kutyáknak, számolt be lapunknak G. Pintér Judit, az egyesület alapító tagja.

Ismertette, hogy a regisztrált chipnek köszönhetően két kutyát juttattak haza, viszonylag rövid időn belül. Három kutya került be ideiglenes megőrzésre a kutyaotthonba, ebből egynek sokáig keresték a gazdáját. Három rémült állatot lakott területen kívül, a főúton próbáltak befogni, ez sajnos nem sikerült. A közösségi oldalukra folyamatosan rakták fel a posztokat az elveszett kutyákról, hogy a megosztásokkal is segítsenek.

G. Pintér Judit sikerélményről is beszámolt: Pincehelyen ismeretlen kutya tévedt be egy ház udvarába, ahol lefotózták, és a közösségi oldalon kezdték keresni a gazdáját. Miután a ház lakói nem jártak sikerrel, az állatvédők elmentek hozzájuk, és megnézték az állatban található csipet, de mint kiderült, az adatok nem pontosak, sőt tévesek – a kutyus gazdija így továbbra sem lett meg. Az állatvédők tovább nyomoztak, kikérdezték a lakosságot, sőt a polgármester is a segítségükre sietett. Eközben az elkóborolt ebet magukhoz vették, a kutyaotthonba került, ahol állatorvos is megvizsgálta. Kiderült: a kutyus veszettség elleni oltás előtt áll, így azt is megkapta, végül a kutya idős, mozgássérült gazdája is megkerült. Az egyesület két tagja szállította haza az ebet, nagy volt az öröm. 

– Megértjük, hogy az év utolsó napja buli és hogy mindenki ki szeretné engedni a gőzt, de meggyőződésünk, hogy ez a hozzáállás már túlzás. Sokaknak át kellene gondolni, miként lehetne másként fokozni a hangulatot, hiszen a huszonegyedik században már számtalan alternatíva van, ami nem zavarja sem az állatokat, sem az embereket. Az is lehet, hogy a tűzijátékkal kapcsolatos jogszabályok megváltoztatására volna szükség – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában