Testületi ülés

2022.01.04. 15:23

Több helyen is bővítené a közvilágítási hálózatot a tolnai önkormányzat

Erről is születtek döntések a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Steinbach Zsolt

Illusztráció: Gyuricza Ferenc / MW-archívum

Egy régóta húzódó probléma megoldása érdekében a Pajta téren és a Lehel utca egy szakaszán öt lámpát szerelnek fel: felállítanak egy kandelábert, illetve két, már meglevő oszlopra, valamint két új oszlopra is szerelnek egy-egy lámpatestet. A fejlesztés becsült értéke nettó mintegy 2 millió forint. A kivitelezőt meghívásos eljárás során fogják kiválasztani. 

Ugyancsak régi lakossági igényt elégítene ki a Szedresi utca 6-os út felőli szakaszán, a kerékpárút mentén a hiányzó közvilágítás kiépítése. Az egykori Tesco utáni szakaszon ugyanis egyáltalán nincs közvilágítás, pedig kerékpárral és gyalogosan (elsősorban a 6-os úti buszmegállókhoz, illetve az Interplus Kft. üzeméhez) is sokan járnak arrafelé. Ráadásul azon a részen egy új üzem is indul hamarosan.

 
Az érintett szakasz hossza mintegy hatszáz méter, így nagyjából 25 darab lámpa és oszlop elhelyezésére lenne szükség a megfelelő világítás érdekében. Kétféle műszaki megoldás létezik: napelemes lámpatestek felszerelésével (ez gyorsabban kivitelezhető), illetve a meglévő hagyományos hálózat bővítésével. Ennek költsége mindkét esetben meghaladja a 10 millió forintot. A képviselő-testület úgy döntött, hogy első lépésben előzetes árajánlatokat kér be, és ezek ismertében dönt majd a továbbiakról. 


Egy kisebb léptékű bővítésről is döntöttek: lakossági kérelem érkezett a Szilágyi Erzsébet utca egyik oszlopára közvilágítási lámpatest felszerelésére. A testület jóváhagyta a kérelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában