Elismerés

2022.01.26. 12:20

Tolna megyeieket is díjaztak az ország legjobb tűzoltói között

A járványhelyzet miatt a tavalyi év legjobbjai a hagyományoktól eltérően nem az évértékelő értekezlet keretében, hanem szűk körben, hibrid formában megtartott ünnepségen vehették át január 25-én, azaz kedden elismerésüket az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.

TEOL

Szőcsényi Zoltán (balról) és Miklós Roland vehettek át elismerést megyénkből Fotó: Szőke Péter/BM OKF

Az ünnepségen azon kollégák és szervezeti képviselők vettek részt, akik az év folyamán kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Tolna megyéből egy önkéntes tűzoltó egyesület és egy tiszthelyettes is elismerésben részesülhetett – írja a katasztrófavédelem.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2021-ben a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként az Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága címet adományozta a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokságnak, az elismerést Kovács Zoltán tűzoltó őrnagy, parancsnok vette át. Az Év katasztrófavédelmi őrse címet adományozta a záhonyi katasztrófavédelmi őrsnek, a díjat Varga Norbert tűzoltó százados, őrsparancsnok vette át. Az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület érdemelte ki, a díjat Miklós Roland elnök vette át a főigazgatótól.

Az Év önkéntes mentőszervezete cím a Lővér Járási Mentőcsoporthoz került, az elismerést Ragats Péter parancsnokhelyettes vette át.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott az Év tisztje címet tűzoltósági kategóriában Ormándy Zoltán tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadója, polgári védelmi kategóriában Domján Gábor Péter tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, iparbiztonsági kategóriában Pandur Tamás tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, hatósági kategóriában Béres Tamás tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztály szolgálatvezetője, ügyeletesi kategóriában Kruppi István tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályának vezetője, funkcionális kategóriában pedig Péli Ferenc László tűzoltó alezredes, a BM OKF beruházási főosztályának helyettes vezetője kapta.

Góra Zoltán főigazgató az Év zászlósa, tiszthelyettese címet tűzoltósági kategóriában Józsa Zoltán tűzoltó törzsőrmesternek, a sopronkövesdi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokának, polgári védelmi kategóriában Szabó János tűzoltó főtörzszászlósnak, a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokság referensének, iparbiztonsági kategóriában Szőcsényi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművezetőjének.

Hatósági kategóriában Mészáros Dávid Máté tűzoltó törzsőrmesternek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztály referensének, ügyeletesi kategóriában pedig Nyíri László András tűzoltó törzszászlósnak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányítási Ügyelet referensének adományozta.

Az Év rendvédelmi alkalmazottja címet Áncsánné Dargó Marianna, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakügyintézője, az Év munkavállalója címet Pallaginé Marsó Katalin, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság adminisztrátora kapta.

Fotó: Szőke Péter/BM OKF

Az elismerésben részesültek személyesen vették át a díjat, a rendezvényt a megyei katasztrófavédelmi igazgatók online módon követték figyelemmel – számolt be az eseményről szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában