Nyomtatványkitöltő Alkalmazás

2022.01.18. 14:49

Új elemmel bővült az online szolgáltatás

Tolnai Népújság

Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA), mostantól az egyszerűsített foglalkoztatás (EFO-bejelentés) is rögzíthető az oldalon – tudatta lapunkkal Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense. Mint közleményében írta, nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: egyszerűen, internetes eléréssel, akár okos­eszközről is gyorsan elintézhető számos ügy, ha valakinek van ügyfélkapuja. Az ONYA a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el. Az egyszerűsített foglalkoztatásról (EFO) szóló bejelentés akár közvetlenül munkakezdés előtt is beadható. 


A dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis a fals adatokat blokkolja a rendszer, a feldolgozhatatlan bejelentés nem küldhető be, és erről azonnal visszajelez az adózónak. Továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) a ’T1042E’ jelű űrlap, amelyen bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás, azonban az ONYA könnyebb megoldást jelent. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában