Elemekkel ismerkedtek

2022.01.20. 17:29

Várdombra érkezett a Kémia Mobillabor, látványos kísérleteket mutattak be a diákoknak

Kémiai kísérletekkel színesítették a tanórákat a hetedik-nyolcadik osztályos diákok a várdombi iskolában. Nagy István, a szekszárdi I. Béla Gimnázium kémia-fizika szakos tanára volt az iskola vendége, aki a kémiai elemeket szerette volna jobban megismertetni a tanulókkal.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagy István szaktanár elmondta, a budapesti székhelyű Szabó Szabolcs alapítvány tagjaként, Tolna megyében több iskolában is tartott hasonló órákat. Minden hónapban kiválasztanak egy olyan települést, ahol a természettudományos oktatáshoz nincsen meg minden olyan feltétel, ami egy nagyobb, jobban felszerelt iskolában. 

Várdombra például két "bélás" középiskolás diákkal mentek ki, ahová maguk vitték a kísérlethez szükséges alapanyagokat is. A periódusos rendszert ebben a korban már ismerni kell, ahol az elemek ismétlődő kémiai tulajdonságaik alapján vannak elrendezve. Ehhez mutattak be ma kísérleteket. 

A Szabó Szabolcs Alapítvány a fiatalon elhunyt névadó – vezető szaktanár – eszmeiségét kívánja ápolni. Idén tizenhét szaktanár járja az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában