Csőcsere

2022.02.08. 16:02

Csütörtökön napközben nem lesz távfűtés Szekszárd több pontján

Csütörtökön délelőtt kicserélik Szekszárdon, a város központjában a távfűtést biztosító csőhálózat egy darabját. Emiatt a Kölcsey lakótelep egy részén, a volt Skála áruházban, a postán, a Bezerédj szakközépiskolában és a Tolna Megyei Szakképzési Centrumban reggel 8-tól várhatóan délután 4-ig szünetel majd a távfűtés.

Szepesi László

Illusztráció: Shutterstock

A kényszerű csőcserét az okozta, hogy másfél évtizeddel ezelőtt, a hajdani Beloiannisz fűtőmű kéményének ledöntésekor a felszín alatt lévő, 200 milliméter átmérőjű fűtőcsővezeték megrongálódott. Akkor ezt nem lehetett észrevenni, s a horpadt cső több mint tíz éven át tökéletesnek tűnt, viszont az idei télen jelentkezett a hiba. Ezt több alkalommal javították, de a csőszakasz cseréje elkerülhetetlennek bizonyult. Most, mikor az időjárás melegebbre fordult, s néhány óra alatt nem hűlnek le annyira a fűtött helyiségek, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. vezetői úgy döntöttek, kicserélik a sérült csődarabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában