Györe

2022.02.16. 19:10

Fontos fejlesztések valósultak meg a községben

A nemrégiben elkészült parkolóba gördült be a györeiek szerdán átadott új falubusza.

V. B.

Potápi Árpád János (jobbra) adta át Filamella Tibornak az új busz kulcsait (Fotó: Makovics Kornél)

– A ravatalozó és annak környékének korábbi rendbetételét követően ma már egy újabb lépést megtéve, a megújult parkolót is átadhatjuk – emelte ki köszöntőjében szerdán Filamella Tibor. Györe polgármestere hozzátette, az újabb beruházás megvalósítását – mint oly sok minden mást – a Magyar Falu Program (MFP) nyújtotta támogatás tett lehetővé. A parkoló azonban nem jár egyedül – folytatta a polgármester – utalva arra, hogy szerdán az újonnan beszerzett falubuszt is átadhatták. Ezt is a MFP révén vásárolhatta meg a község.

Mint fogalmazott, fontos célt szolgál, hiszen eddig támogatás nélkül láttak el falugondnoki feladatokat. Öt éve minden iskolanapon kétszer szállították a bejáró óvodásokat és iskolásokat lakóhelyük és az intézmények között. Emellett színházba, strandra, versenyekre és kirándulásokra is eljuttatták őket. Hasonló segítséget nyújtottak a nyugdíjas klubnak is, továbbá kommunális feladatokat is elláttak – a Covid-járvány előidézte új kihívásokról már nem is beszélve. Az új busz azért is fontos, mert ennek meglétével már az üzemeltetéshez és a falugondnok alkalmazásához szükséges költségeket is megkaphatja a település – világított rá Filamella Tibor, majd köszönetet mondott a mellette álló Potápi Árpád János államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének a segítő közbenjárásáért. 

– Az előző években is számos fejlesztés valósult meg Györében, örülök, hogy azoknál és a mostaninál is segíthettem – emelte ki Potápi Árpád János, aki arról is szólt, hogy jelenleg is zajlik egy fontos fejlesztés: az óvoda épületének átalakítása, ami a község és az itt élő családok javát egyaránt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában