Hagyományőrzés

2022.02.25. 01:00

Kétezer álarcos, rengeteg program – megkezdődött a busójárás

Csütörtökön indult a mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a télűző-tavaszköszöntő busójárás, amelynek programjai egészen március elsejéig tartanak.

FEB

Fotó: Löffler Péter

Tizenöt helyszínen rengeteg rendezvénnyel várja az érdeklődőket közel kétezer beöltözött busó. A kisfarsangot csütörtökön tartották meg farsangi felvonulással, néptánccsoportok bemutatóival.

Pénteken egész napos Dudás konferenciát tartanak hazai és nemzetközi szakemberek közreműködésével a Kanizsai Dorottya Múzeumban. Késő délután kiállítás nyílik busómaszkfaragók és más népművészeti tárgy­alkotók munkáiból a művelődési házban, majd este hat órakor ugyanitt mutatják be a Poklade/Átváltozás című filmet. 

A hétvégén folyamatosan népművészeti és kézműves vásárt tartanak a belvárosban. Farsangi készülődés, ételkóstolók, zenekarok és néptáncegyüttesek előadásai színesítik a programot szinte minden nap. A fő attrakciók sem maradnak ki, mint a busólakodalmas menet, a megemlékezések, felvonulások és a máglyagyújtás. A napi programokat minden alkalommal táncházzal zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában