Adomány

2022.02.10. 10:26

Nehéz sorsú gyerekeket támogattak az akcióval

– A cselekvő nemzet éve nem is kezdődhetne másként, mint a sport, a mindennapos testnevelés, a mozgás támogatásával, és emellett még a rászorulóknak is segítünk – hangsúlyozta Potápi Árpád János a vajdasági Hajdújáráson.

V. B.

Potápi Árpád János (hátul balról a második) adta át az ajándékokat.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője száz pár sportcipőt adott át az Egy Vérből Vagyunk Alapítvánnyal közösen a nehéz körülmények között élő gyerekeket segítő Poverello Alapítvány Lurkóházainak. 

Az MTI tudósítása szerint kiemelte: az elmúlt időszakban a nemzetpolitika egyik fő iránya lett a sport támogatása. A Kárpát-medencei iskolák szinte mindegyikébe el tudott juttatni az államtitkárság egy sportszercsomagot, és egyre inkább tudja támogatni a versenysportot, valamint a csapatsportokat is. Mindezeken felül civil kezdeményezések mellé is oda tudott állni a nemzetpolitikai államtitkárság. 

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy a Fuss pont most jótékonysági eseménnyel zárta az évet az alapítvány tavaly. Arra kérték az embereket, hogy futásukat regisztrálják, az alapítvány pedig minden megtett kilométer után száz forintot arra fordít, hogy nehéz sorsú gyerekeknek vásároljon sportcipőt. 

Több mint kétezer ember regisztrált, és több mint 22 ezer kilométer gyűlt össze. Az ebből vásárolt első száz pár cipőt adták át a rászoruló gyerekeknek. 

A Poverello Alapítvány három Lurkóházat működtet, a dreaiban, az óbecseiben és a hajdújárásiban összesen 66 gyereket segítenek. Potápi Árpád János a Szabadkai Városi Múzeumban, valamint a Vac­kor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézményben is járt. Látogatásaival kapcsolatban kiemelte, hogy a szabadkai múzeum kiállításait is támogatja az államtitkárság, és a támogatott kiállításokat, illetve a régészeti gyűjteményt tekintették meg. 

Emellett ellátogattak abba a magyar bölcsődébe és óvodába, amely tavaly augusztus 26-án nyílt meg a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében. Az államtitkár kiemelte, hogy most már a Kárpát-medencében élő minden magyar vagy vegyes házasságból származó gyerek magyar bölcsődébe, illetve óvodába tud járni, hiszen megvan erre a lehetősége.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában