Költségvetés

2022.02.10. 15:30

Nyolcszázmillió forint fejlesztési forrással számolhat Simontornya

A város költségvetésének első körös tárgyalása volt a január utolsó napján megtartott képviselő-testületi ülés egyik legfontosabb témája – tájékoztatta portálunkat Torma József polgármester.

B. M.

 A bizottságok által már tárgyalt tervezet szerint 2022-ben több mint nyolcszázmillió fejlesztési forrással tervezhet a település. Ebben az összegben a már megítélt, de még fel nem használt pályázati támogatások és a közműfejlesztést szolgáló gördülő fejlesztési terv forrásai is megtalálhatóak. 

– Remélhetően még az idén megvalósulhat az építési- és zöldhulladék-hasznosító (komposztáló) telep, a demens nappali ellátó létrehozása, bel- és külterületi, valamint zártkerti utak építése, stabilizálása, támfalépítések, építési telkek kialakítása, óvoda épületének homlokzati hőszigetelése, vízrendezést szolgáló átemelő szivattyú­telep építése, új ívóvízkút fúrása, valamint hamarosan elindulhatnak a megyei önkormányzattal közös beruházások: a Sió projekthez kapcsolódó csónakház és kikötő, a kerékpárút építése – tette hozzá. A tervezett költségvetés az önkormányzati dolgozók részére 2022-ben ruházati támogatásra is előirányzott forrásokat. 

A testület meghallgatta a TEMI Fried Művelődési Ház, a simontornyai vár és a Simontornyai Városi Könyvtár múlt évi tevékenységéről szóló beszámolókat: a járvány miatti nehéz helyzet ellenére színes kulturális életet teremtettek a városban. Köszönettel fogadták el munkájukat, megszavazták 2022. évi munkaterveiket. 

Tárgyalták és elfogadták a Humánpolitikai-, a Pénzügyi- és a Városfejlesztési bizottság beszámolóit, utóbbi idei évi ellenőrzési programját is jóváhagyták. Döntés született több előkészítés alatt lévő pályázat beadásáról. A város szeretne forrásokat szerezni a termelői piac korszerűsítésére, a temetői urnafal bővítésére, belterületi útépítésre, a művelődési ház klubépületének belső felújítására, a statikailag veszélyesnek nyilvánított hivatali irattár épületének stabilizálására, felújítására. 

Továbbra is sok lakossági panasz érkezik a belterületen parkoló nagyobb össztömegű gépjárművek parkolása miatt. A komoly forgalmi akadályt és balesetveszélyt jelentő várakozások szabályozása érdekében a testület márciusi ülésén felülvizsgálja a parkolási rendeletét, és megpróbál megoldást találni erre a problémára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában