Fejlesztés

2022.02.11. 13:12

Több évtizede várt fejlesztés valósul meg

Kelemen Csaba regölyi polgármester tájékoztatta portálunkat a múlt évben a településen megvalósult pályázatokról.

B. M.

Az óvoda is megújul. Illusztráció: Shutterstock

Településfásítási program révén harminc keskenylevelű kőrist ültettek az Arany János utcában.  A közterületi játszóterük a Magyar Falu programban újult meg, a Regöly-Tamási kerékpárút mellett pedig két kerékpáros megállót és egy kilátót is sikerült építeniük. A kilátóról teljes egészében megcsodálható a Pacsmagi tórendszer, valamint az ott élő és az ott átvonuló madarakat is megfigyelhetjük. Bepillantást nyerhetünk ez által az egyedülálló élővilággal rendelkező Ramsari védelem alatt álló Natura 2000-es területükre anélkül, hogy élővilágát megzavarnánk. 

Megvalósítás alatt áll szintén támogatásból az óvoda felújítása, és a teljes körű energetikai megújítást is el tudják végezni, ami már nagyon időszerű volt. Ezzel is támogatva a falu számára a jövőt jelentő gyermekeket, őket így már valóban méltó körülmények között tudják elhelyezni. 

A Magyar Falu Program keretében egy régóta felújítani tervezett út újul meg az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően. Ehhez nagyon komoly önerőt biztosítanak, tette hozzá a polgármester.  Szintén ezen programban cserélik a tanyagondnoki szolgálat buszát is. 

– A legnagyobb fejlesztésünk a szintén nyertes pályázatnak köszönhető csatornahálózat kiépítése, ami már több évtizede várt beruházás Regölyben. Ennek már látható jelei lesznek év vége felé, amikor a remények szerint elindul a beruházás fizikai része. Ezt a fejlesztést a Regölyben épülő szennyvízteleppel egyetemben Szakállyal és Szárazddal közösen valósítjuk meg – közölte Kelemen Csaba polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában