Közgyűlés

2022.02.01. 17:30

Több mint százmillió forintból újítanak fel utakat Dombóváron

Fejlesztésekről, civil szervezetek támogatásáról, rendezvényekről hoztak döntést a képviselők a közgyűlés idei első, hétfőn megtartott ülésén, Dombóváron.

Varga Szilvia

Idei első ülését tartotta a képviselő-testület. A szerző felvétele.

Tizenhat napirendi pontot tárgyaltak, többek között elfogadták azt a napirendi pontot, mely a város úthálózatának fejlesztésére irányul. – A tervek szerint 102 millió forintot fogunk fordítani meglévő szilárdburkolatú utak felújítására, melyből a hosszú évek óta tervezett Tűzlepke sor, a Radnóti utca egy szakasza, a Mikes Kelemen utca, a Dőry Hugó utca és a Dombó Pál utca egy szakaszának az aszfaltozása valósulhat meg még ez év első felében – jegyezte meg Pintér Szilárd polgármester. Sajnos a maximálisan igényelhető támogatás összege csak 40 millió forint, melyhez önerőként 62 millió forintot biztosít Dombóvár Város Önkormányzata, hogy a tervezett beruházások megvalósulhassanak.

Arról is döntöttek, hogy kiírásra kerülnek a civil és sporttámogatás tárgyában a pályázatok. A tavalyi évhez hasonlóan a dombóvári civil szervezetek részére 5 millió forintos keret áll a rendelkezésre, a sportszervezetek működésére, utánpótlás-nevelésére a tavalyi évben megemelt 40 milliós keretet biztosít a költségvetésből a város önkormányzata. A támogatási javaslatot a 2021-ben megalakult Civil Szövetség és Sportszövetség elnöksége teszi meg a beadott pályázatok alapján.

Továbbiakban döntöttek a 2022. évi rendezvényekről, elfogadták az erre vonatkozó előterjesztést. Az idei év a régi idők slágereiről fog szólni Dombóváron – hívta fel a figyelmet Dombóvár város első számú vezetője, mely zenei választék kedvelt minden generáció körében egyaránt.

Számos nívós rendezvény mellett a Neoton együttes a város napján, április 1-jén lép fel, április 29-én Rockmajális, majd másnap Civil Majálisra várják az érdeklődőket. Szőlőhegyen július 23-án Anna-naphoz kapcsolódóan az R-GO együttes fellépésével szeretnék emlékezetessé tenni a napot. Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án a Szent László Parkban az EDDA koncertjére várják majd az érdeklődőket. Újdombóváron a hagyományos Őszi Fesztiválon a 3+2 Együttes szórakoztatja majd a részvevőket. Az egész évre vonatkozó rendezvénynaptár a város honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában