Felsőoktatás

2022.02.14. 18:10

Új képzést alapítanak a szekszárdi karon

Bővíti kapcsolatait és új képzéseket indít a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

Sz. L.

Bozzay Péter, az agrártárca Herman Ottó Intézetének ügyvezetője (balról), Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja írta alá a megállapodást. (Forrás: PTE KPVK)

Ezt az az együttműködési megállapodás teszi lehetővé, amelyet pénteken írt alá Pécsett Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Bozzay Péter, az agrártárca Herman Ottó Intézetének ügyvezetője és Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. A megállapodás a környezetvédelem, a természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek terén történő együttműködésről szól.

A megállapodás alapján az egyetem szekszárdi központú kara és a Herman Ottó Intézet közös oktatási-kutatási programokat valósít meg. Ennek során az agrároktatók képzésére három új, szakirányú továbbképzési programot indítanak. Ezek két féléves továbbképzési programok lesznek, emellett elindítják a karon a környezeti nevelés és fenntarthatóság mesterképzést is, amely egy egészen új képzés, ilyen nincs a magyar felsőoktatásban, így nemcsak indítják, hanem alapítják is ezt a karon. Ebben közreműködik a Herman Ottó Intézet, amelyik Baranyában, Tolnában agrárszakemberek részére szervez ötvenórás tanfolyamokat, amelyhez pedig a KPVK adja, szervezi az előadókat.

Az oktatás mellett tudományos együttműködésről is szól a megállapodás. Közös kutatási programokat valósítanak meg, melynek során a környezetvédelem, a környezeti hatások vizsgálatát végzik, amelyek kapcsolódhatnak a Paks II. projekthez is. Az együttműködés érdekében az egyetemi kar szekszárdi campusában a Herman Ottó Intézetének is lesz irodája, és a kar 2018 végén létrehozott Vidékfejlesztési Kutatóközpontjában alakul egy munkacsoport, amelynek feladata az egyetem és az intézet munkájának összehangolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában