Választás 2022

2022.02.28. 18:11

Újabb jelölt neve került a szavazólapra, s véglegessé is vált az indulók névsora

Hétfőn késő délután, Szekszárdon, a városházán dr. Fekete Tamás elnökletével ülést tartott Tolna Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága.

Szepesi László

Esküt tettek a választókerület választási bizottságának tagjai (A szerző korábbi felvétele)

Az ülésen megállapították, hogy megszerezve a szükséges 500 aláírást, országgyűlési képviselőjelölt lett a Megoldás Mozgalom színeiben induló Hajdu Ferenc is. Az előző héten már sorsolással eldöntötték, hogy az országgyűlési képviselőjelöltek nevei milyen sorrendben kerüljenek a szavazólapra, így az ő neve a 3. helyen szerepel.

Nem kapták meg a jelöléséhez a szükséges számú aláírást hárman, így országgyűlési képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételüket a bizottság elutasította.

Mivel a jelölési időszak lejárt, véglegessé vált a szekszárdi választási körzetben induló képviselőjelöltek személye. Nevük a következő sorrendben szerepel a szavazólapon: 1. Farkas László József, 2.  Kercsó Márton, 3. Hajdu Ferenc, 4. Papp Tamás, 5. Horváth István, 6. Harangozó Tamás.

A jogszabály szerint az indulóknak valamennyi, kitöltött és kitöltetlen jelölőívet vissza kell adni, de mert ezt nem minden jelölő szervezet tette meg, a választási bizottság bírság kiszabásáról is döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában