Töltöttek

2022.02.13. 18:17

Versenyeztek, kinek jobb a kolbásza

A hőgyészi művelődési házban tartották a kolbásztöltő fesztivált, amelynek egyik célja a térség önkormányzatai és civil szervezetei közötti jó kapcsolat megtartása, elmélyítése.

B. M.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

A 2019-ben útjára indított rendezvény a múlt évben a pandémia miatt elmaradt, de az idén több csapat részvételével lezajlott. Máté Szabolcs polgármester közösségi oldalán számolt be a kolbásztöltő versenyről.

– Amikor megalakult a Közös Önkormányzati Hivatal öt település, Hőgyész, Dúzs, Kalaznó, Mucsi és Szakály részvételével, arra gondoltunk, milyen jó lenne, ha nemcsak a komoly munkában dolgoznánk össze, hanem lennének olyan szórakozási lehetőségek, könnyedebb programok is, amik keretében találkozhatnánk, jobban megismerhetnénk egymást – ismertette. Hozzátette, az elképzeléseket tettek követték, és 2020. február tizenötödikén megrendezték Hőgyészen az első, „Hagyományteremtő stifolder- és kolbásztöltő” versenyt. A győztes Dúzs Község Önkormányzata lett, így megkapták a rendezés és szervezés jogát, ezért a mostani verseny házigazdái lehettek.

Az idei versenyen kilenc regisztrált csapatból végül nyolc állhatott a kádak, hurkatöltők mögé, és mérte össze tudását az ízek világában. Nagyon jó hangulatú délutánt tölthettek együtt, amely végén a vendégek az esti vacsorára elkészített kolbászokat is megkóstolhatták.

Az anonim készterméket szakavatott zsűri értékelte, amely végül Hőgyész Nagyközség Önkormányzatának ítélte az első helyezést. Így jövőre ismét ők lesznek a szervezők és a verseny házigazdái is egyben. Második helyezett a Településünk Jövőjéért Egyesület, a harmadik a hőgyészi Cigány Kisebbségi Önkormányzat lett. Minden csapat oklevelet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában