Részletesen a Prima Gáláról

2022.03.10. 17:30

A dombóvári Kapos Kórus kapta a közönségdíjat

Mint arról tegnap este már hírt adtunk, Szekszárdon köszöntötték a legjobbakat a Tolna megyei Prima Gálán. Ezúttal részletesen is beszámolunk a díjátadó ünnepségről.

Szepesi L.

Kitüntetettek és díjátadók együtt a színpadon (Fotó: Mártonfai Dénes)

Díjeső hullott szerdán este a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében. Ez volt a tizenhatodik megyei Prima Díjátadó Gála, amelyet eredetileg másfél évvel ezelőtt tartottak volna meg, de akkor a koronavírus ezt (is) megakadályozta.

Az ünnepet Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének öt hónappal ezelőtt megválasztott elnöke nyitotta meg. Hajdani elődjének, Demján Sándornak, a VOSZ ma már örökös elnökének kezdeményezésére jött létre 2003-ban a Prima Primissima, majd a Prima díj. Megritkultak az ünnepek, mondta, ezért különösen fontos néha megállni, köszönteni a legjobbakat. Számára itt, ez különösen kedves feladat, hiszen hazajött. Szekszárdon született, és Őcsényben élt majd húszéves koráig.

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter ünnepi beszédében - miközben elmondta, szükség van Paks 2-re, az orosz nukleáris üzemanyagra és az onnan érkező gázra, olajra is - hangsúlyozta azt is, nagyon jó, hogy vannak közöttünk prímák, akiket köszönthetünk.

Ezt követően az Országos Év Vállalkozója Tolna megyei díjazottjait köszöntötték. Elsőként Kovács Jánost, a paksi KJ Autószolga Műszaki Állomás ügyvezető-tulajdonosát, majd Vajda Attilát, a dunaföldvári Vajda Papír Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét, Márton Zoltánt, a dunaföldvári Kemi-Ker Kft. tulajdonosát és Kólya Józsefet, a tamásiTam-Bau Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét. Ők az elmúlt héten a budapesti gálán vehették át jutalmukat, itt ajándékot kaptak.

Az ünnepségen köszöntötték az idei Év Tolna Megyei Vállalkozóit. A díjat, oklevelet, egy üvegszobrot, s az ajándékokat elsőként Papp József, a dombóvári Topmix Kft. tulajdonosa vehette át. Őt Greiling Mihály, a Lajvér Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője követte. Az Év Tolna Megyei vállalkozója lett Tell Anikó, a paksi Melo-Tex Kft ügyvezető-tulajdonosa, aki édesanyja példáját követve fordult a vendéglátás felé. A következő kitüntetett Bakonyi Lajos volt, övé az épületgépészettel foglalkozó szekszárdi Csőszer Hungary Kft., és az Év Tolna Megyei Vállalkozója lett Sótonyi Babett is, Tolna megye legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező paksi ingatlanközvetítő irodája, az I.H.B. Quadrans Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Tarr János Máté Pétertől vette át a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat

Szerdán este ketten a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat vehették át. Elsőként Tarr János, a Tarr Kft tulajdonos-ügyvezetője, aki már korábban kapott Prima díjat, most a városi és civil rendezvények támogatásáért járt az elismerés az elkötelezett mecénásnak. Őt követte a színpadon Pintér Ferenc, a Pintér Hungária tulajdonosa, a VOSZ Tolna megyei szervezetének társelnöke, aki Paks vállalkozói és társadalmi életének elismert szereplője, a helyi nagy rendezvények szervezője, Paksi Iparos testület elnöke.

A Vállalkozások Kiemelkedő Ösztönzéséért díjat pedig Amrein Károly kapta, aki a VOSZ Tolna megyei szervezetének elnökeként 2005-ben az első, majd még sok azt követő megyei Príma Gála ösztönzője, szervezője volt. Ezen viszont most ő betegsége miatt nem tudott ott lenni, így nevében Takács Zsóka, a VOSZ megyei irodájának vezetője vette át az elismerést. 

Az ünnep vége felé adták át a legrangosabb kitüntetést, a megyei Prima díjat. Ezt Rühl Gizella, a megyei művészek legnagyobb mecénása, szinte valamennyi képzőművészeti ág lelkes rajongója, valamint Lenkei István, Paks 2 vezérigazgatója érdemelte ki, aki az egyetem után az atomerőműben kezdte karrierjét, és végigjárta a ranglétrát. A harmadik megyei Prima díjas, Molnár Imréné, Ancika, aki évtizedek óta segít mindenkinek, akinek csak tud. Adományokat gyűjt, most épp a háborútól szenvedő ukrajnai menekülteknek.

Molnár Imréné Ancikának Süli János miniszter gratulált a megyei Prima díjhoz

Mint minden alkalommal, idén is átadták a Prima közönségdíjat. A három kiváló jelölt, a Hőgyészi Székelykör Bokréta Néptánccsoport, a simontornyai Könyv István János grafikusművész és Könyvné Szabó Éva bőrműves, valamint a Kapos Kórus közül az utóbbi, az ötven éve alapított a dombóvári együttes kapta a legtöbb szavazatot. A díjat Kurucz József, a kórus kommunikációs vezetője vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában