Prima Primissima

2022.03.09. 20:00

A jók közül is a legjobbak vehettek át elismerést

Hosszú szünet után szerda este ismét a legjobbakat köszöntötték Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban megtartott Tolna megyei Príma Díjátadó Gálán.

Szepesi László

Kólya József, a Tam-Bau Kft. tulajdonos-ügyvezetője veszi át az év vállalkozója díjat, jobbról Vajda Attila, a Vajda Papír tulajdonos-ügyvezetője (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az első ilyen ünnep 2005-ben volt. Két évvel az után, hogy Demján Sándor kezdeményezésére Pesten átadták a Prima Primissima díjakat, elsőként a megyék között itt rendezték meg. Aztán évente volt ilyen gála, de tavaly a vírus miatt elmaradt, s a kényszerű szünet után tegnap rendezték meg a tizenhatodikat.

A Babits kulturális központ színpadán Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke köszöntötte a kitüntetetteket, majd Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter mondott rövid beszédet. Egy rövidfilmmel folytatódott a program: a múltat, a Prima Primissima díjat alapító Demján Sándort idézték a filmkockák.

Ezt követően az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei díjazottjait köszöntötték, akik a múlt héten, a budapesti gálán vehették át igazi jutalmukat. Elsőként Kovács János, a paksi KJ Autószolga Műszaki Állomás ügyvezető-tulajdonosa, majd Vajda Attila, Vajda Papír Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette át az elismerést. Az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei díját kapta Márton Zoltán, a Kemi-Ker Kft. tulajdonosa, valamint Kólya József, a Tam-Bau Kft. tulajdonos-ügyvezetője, aki Tamási sportéletének is motorja.

Az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei díjazottjai: Kovács János, Vajda Attila, Kólya József és Márton Zoltán (Fotó: Mártonfai Dénes)

A folytatásban az Év Tolna Megyei Vállalkozója díjakat adták át, elsőként Papp Józsefnek, a dombóvári Topmix Kft. tulajdonosának. Őt Greiling Mihály a Lajvér Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője követte. Az Év Tolna Megyei vállalkozója lett Tell Anikó a paksi Melo-Tex Kft ügyvezető-tulajdonosa, Bakonyi Lajos, akié az épületgépészettel foglalkozó Csőszer Hungary Kft, és Sótonyi Babett, a paksi ingatlanközvetítő iroda, az I.H.B. Quadrans Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért vehetett át díjat az ország több megyéjében működő Tarr Kft. tulajdonosa, Tarr János, valamint Pintér Ferenc, a Pintér Hungária tulajdonosa. A Vállalkozások Kiemelkedő Ösztönzéséért díjat pedig Amrein Károly kapta, aki a VOSZ Tolna megyei szervezetének elnökeként 2005-ben az első, majd még sok azt követő megyei Prima Gála ösztönzője, szervezője volt. Ezen az esten viszont betegsége miatt nem tudott ott lenni, így nevében Takács Zsóka, a VOSZ megyei irodájának vezetője vette át az elismerést.

Az ünnepség vége felé adták át a megyei Prima díjakat. A 2021-es esztendő első Tolna megyei Prima díjasa Rühl Gizella, a megyei művészek legnagyobb mecénása, szinte valamennyi képzőművészeti ág lelkes rajongója. A második díjazott Lenkei István, a Paks 2 vezérigazgatója, a harmadik megyei Príma díjas pedig Molnár Imréné, ismertebb nevén Ancika, a rászorulók önzetlen segítője. Az elismeréseket Süli János miniszter, dr. Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója és Ulbert Sándor önkormányzati képviselő, valamint Eppel János, a VOSZ elnöke adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában