We Love Tolna

2022.03.27. 11:32

Decsen zárult a megye programsorozata

Az Európai Unió Szociális Alapjának támogatásával 4 állomásos programsorozatot szervezett a Tolna Megyei Önkormányzat márciusban.

Schilli-Bárány Margit

A program Péter Szabó Szilvia élő koncertjével zárult (Fotó: Mártonfai Dénes)

Március 10-én Dunaföldváron startolt a We Love Tolna – Kultúrparti a Duna mentén nevet viselő roadshow, majd másnap Pakson folytatódott. A harmadik állomásnak március 19-én Fadd-Dombori adott otthon és szombat este Decs-Szőlőhegyen, a Fritz Borház területén zárult a rendezvénysorozat. 

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, a kezdeményezés gyökerei még az előző ciklusra vezethetőek vissza. Amikor a megyei közgyűlés irányításába bekerültek és elkezdték a munkát, leültek beszélgetni, hogy mi legyen az az irány, amelyet megcéloznak és a fejlesztések anyagi megteremtésén kívül milyen plusz értéket tudnának hozzáadni a megye életéhez.

Fehérvári Tamás, a megyei önkormányzat elnöke Mártonfai Dénes fotókiállítását tekinti meg (Fotó: M. D.)

„Az egyértelmű volt, hogy elsődleges feladatunk a települések épülése, szépítése, és az ehhez szükséges anyagi források feltárása, de emellett fontos volt az emberi oldal is. Kollégáim felvetették, hogy kutassunk fel helyi értékeket, települési szokásokat, különleges ételeket. Érdekesnek találtam az ötletet, gondoltam, próbáljuk meg és onnantól fogva hihetetlen lendülettel és aktivitással jöttek a települések” – mesélt a kezdetekről az elnök.

A megye több mint hatvan százaléka csatlakozott a kezdeményezéshez és szívvel-lélekkel, büszkén vettek részt a munkában. Az emberek egymás iránti öröme is szembetűnő volt, új ismeretségek kötődtek. Először szűkebb körben, a környező települések hívták megy egymást és mutatták meg értékeiket, majd kitágult a tér és járási, illetve megyei szinten nyitottak egymás felé. Ez adta az alapötletet a Tolna Megyei Önkormányzatnak ahhoz, hogy olyan lehetőséget keressen, amely feltárja az emberi oldalát az egésznek. Az emberek, kistelepülések örültek a lehetőségnek, a kis kulturális kikapcsolódásnak, hiszen a programok között minden korosztály találhatott magának valót.

A Fritz Borházban minden adott volt a tartalmas kikapcsolódáshoz, a kellemes tavaszi napsugarak kicsalták a családokat és a sztárséfek által elkészített helyi fogásokat is megkóstolhatták. Délután egy órakor lépett színpadra a Pitypang zenekar, majd a Gyöngyös Bokréta Táncegyüttes, a Decsi Férfikórus és a Csillagrózsa Táncegyüttes mutatkozott be. Az est Péter Szabó Szilvia élő koncertjével zárult, amely a tartalmas és színes rendezvénysorozat méltó záróakkordja volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában