Magyar falu program

2022.03.29. 20:00

Fontosnak tartják a bölcsődék, óvodák jövőjét

Tartalmasan telt a kedd délután a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselőjének, Potápi Árpád Jánosnak.

Sz. B.

Magyar falu programban, 17,4 millió forintból megújult kistormási óvoda átadásán Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt (Fotó: Makovics Kornél)

 A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára négy programon vett részt. Először Nakra látogatott, ahol a helyiek falubuszát adta át Rácz Róbert polgármesterrel a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetségnek. Az ukrán-orosz konfliktus kapcsán megvalósuló, soha nem látott mértékű összefogás a választókörzetben is megmutatkozik, hiszen a helyiek adományokkal töltötték meg a Munkácsra tovább guruló falubuszt. 

A program Kistormáson folytatódott, ahol a Katica Óvoda belső felújítása fejeződött be a kisgyermekek és a szüleik, valamint a dolgozók nagy örömére. Potápi Árpád János elmondta, a térségbe már több mint 385 millió forint érkezett óvodák felújítására a Magyar falu programban (MFP), ennek részeként, 17,4 millió forintból újulhatott meg a kistormási intézmény is.
– Nem csak a választókörzetben tartjuk fontosnak a bölcsődék, óvodák, iskolák jövőjét, Kárpát-medence szerte már 3000 óvoda épült és újult meg, ezzel biztosítva megfelelő körülményeket a jövő generációjának – hangsúlyozta az államtitkár. 

Néhány kilométerrel arrébb, Kölesden zárult a sűrű délután. Elsőként a MFP-forrásból beszerzett új kölesdi falubuszt adta át Potápi Árpád János, Greifenstein József polgármesterrel karöltve. Ez sem az első ilyen négykerekű a településen, hiszen az önkormányzat korábban már nyert egyet a MFP pályázatán. A jó célt szolgálva, az eddig használt, jó állapotú kisbuszt a képviselő testület felajánlotta Siménfalva önkormányzatának, akikkel 25 éves testvértelepülési kapcsolatot ápolnak.

Az ünnepi hangulat a Kölesdi Közéleti Egyesület háza táján sem hagyott alább, hiszen ott is átadták a szervezet felújított működési helyszínét, amelyre közel 6 millió forintot nyertek a MFP Falusi Civil Alap keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában