Magyar falu program

2022.03.09. 19:10

Grábóc és Kisdorog, két sikeres település

Összesen öt beruházást adott át szerdán Potápi Árpád János Grábócon és Kisdorogon.

Vizin B.

Potápi Árpád János több beruházást is átadott Grábócon Vincze Kálmán polgármester (balró) és Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke társaságában (Fotó: Makovics Kornél)

Előbbi településen az önkormányzat épületének felújításához, a nemrégiben forgalomba helyezett falubusznak is helyet biztosító mobil garázs megépítéséhez, a közösségszervezéshez kapcsolódó eszközök beszerzéséhez, valamint a Rákóczi és a Zrínyi utca rendbetételéhez gratulált Vincze Kálmán polgármesternek a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője. Az esemény sajtótájékoztatóján kifejtette, a kormány kiemelt figyelmet szentel a vidéki települések fejlesztésére, a közösségek megerősítésére. Ezt igazolja a 2019-ben indított Magyar falu program (MFP) is, amelyben az ő választókerületéhez tartozó települések is sikeresek. 

– Közel négymilliárd forint támogatás érkezett a térségbe ebből a pályázati programból, de emellett még több fejlesztési lehetőség áll a rendelkezésükre – mondta Potápi Árpád János. Példaként a belügyminisztériumi pályázatot említette, amelynek 2021-es kiírásán Grábóc is sikerrel járt, hiszen a már említett Rákóczi és Zrínyi utca felújítására azon nyertek 11,3 millió forintot. A beruházások átadását követően Vincze Kálmán megköszönte az országgyűlési képviselő segítségét. 

Hasonló mondatok hangzottak el Kisdorogon is, ahol az államtitkár Klein Mihály polgármesterrel adta át a település új falugondnoki buszát. A közel 15 millió forintból vásárolt, a helyi lakosok utaztatásában nagy segítséget nyújtó járművel együtt már közel 71 millió forint támogatás érkezett a MFP-on keresztül a községbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában