1848-49

2022.03.12. 16:53

Megtelt a faluház a decsi megemlékezésen

Megtelt a decsi faluház pénteken délelőtt, amikor az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek.

S. B. M.

Az ünnepségen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő, Heberling Tibor polgármester, Kuti Imréné, a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint a decsi Bíborvég Általános Iskola tanárai és diákjai. 

 

A polgármester köszöntőjében elmondta, a fiataloknak tisztában kell lenniük a magyarság történelmével, hogy egyéb események mellett milyen forradalmak és háborúk formálták népünket. Különösen fontos ez a mai világban, amikor Magyarországon percről percre változik minden. Az alapok segítenek kialakítani az önképet és a nemzeti öntudatot. 

 

 

– Magyarország akkor tudott talpon maradni háborús időkben, amikor a keresztény értékeket követtük. Ez most is érvényes, és nekünk magyaroknak nemzetben kell gondolkodnunk, nem csak országban – tette hozzá Horváth István. Szólt arról is, hogy az előttünk álló időszakot a nyugalomnak, a békességnek és szeretetnek kell meghatároznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában