Önerőből

2022.03.07. 17:30

Megújul hamarosan a majosi kultúrház

Megújul a majosi kultúrház – jelentette be a napokban az örömteli hírt Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere és Sárkány Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője.

Vizin Balázs

Sárkány Szabolcs: a tervek szerint májusban kezdődik a kultúrház felújítása, amely a város jóvoltából valósul meg (A szerző felvétele)

A bonyhádi önkormányzat önerőből finanszírozza a sokak által várt beruházást, a majosi kultúrház felújítását. A városvezető emlékeztetett, néhány évvel ezelőtt már kicserélték az ingatlanon a nyílászárókat, és megcsinálták az utcafronti homlokzatot. Most ennél átfogóbb felújítás veszi kezdetét hamarosan.

Sárkány Szabolcs elmondta, az önkormányzat 80 millió forintot tervezett be a munkálatokra a 2022-es költségvetésben. A közbeszerzés lezárultát követően lát hozzá a kivitelező a munkálatokhoz. Megújul a teljes tetőszerkezet, a belső tánctér, a padló, új fűtési rendszert és vizesblokkokat alakítanak ki, valamint egy közösségi helyiséget a hozzá tartozó (tálaló)konyhával. A szebb napokat is látott terasz is megújul.

– Valós igény van az épület helyrehozatalára. Egyrészt azért, mert nagyon rossz állapotban van, másrészt a helyi civil szervezeteknek és korosztálytól függetlenül a lakosságnak is egy olyan teret biztosít majd, ahol kulturált körülmények között találkozhatnak, programokat szervezhetnek, közösségi életet élhetnek – világított rá Sárkány Szabolcs, akitől azt is megtudtuk, hogy már az épületben zajló programok tervezésének is nekiláttak.

A Majosi Székely Hagyományőrző Egyesület a helyi lakosok és az önkormányzat összefogásával a korábban is már nagy sikernek örvendő nőnapi programot elevenítené fel újra, de nyári tánctábort, vagy éppen adventi ünnepséget is szerveznének a megújult épület falain belül és azon kívül. A körzet önkormányzati képviselője arról is tájékoztatott, hogy a kultúrház munkálatai várhatóan május elején indulnak, és a tervek szerint még az idén le is zárulnak.

A kultúrház felújítása mellett egyéb fejlesztés is megvalósulhat a városrészben. Ha pozitív elbírálásban részesül az önkormányzat Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázata, akkor a XIII. utca teljes hosszában megújul, beleértve a vízelvezetést is. Az V. utcában pedig folytatódik a korábban elkezdett járdafelújítás. Mindezek mellett egy új köztéri játszótér megépítése is tervben van. Ez az V. utcába, az úgynevezett régi cipőüzemmel szemben található zöldterületre kerülne. 

Sárkány Szabolcs emlékeztetett, szintén nemrég készült el a temető és az óvoda közötti területen található feljáró, rövidítőút. Ennek az új szakasznak idén oldanák meg a közvilágítását, hogy sötétedés után is biztonságosan használhassák az arra közlekedők. Napelemes közvilágítási rendszert terveztek, amely költséghatékony és modern megoldást eredményez. Szintén megvalósul – egészen pontosan folytatódik – az óvodaudvari játszóeszközök felújítása. Továbbá az intézmény kerítésének rendbetétele is – sorolta Sárkány Szabolcs a tervezett beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában