Átadóünnepség a Sió partján

2022.03.29. 12:21

Megvalósult mintaprojekt: elkészült a turisztikai és szabadidőközpont

Átadták a szekszárdi Palánki híd lábánál elkészült turisztikai és szabadidőközpontot. Az eseményen beszédet mondott Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth István országgyűlési képviselő, valamint Szekszárd alpolgármestere, Gyurkovics János.

Berg Sándor

Fehérvári Tamás (balról), Horváth István, Jámbor Attila, Schmidt Gábor és Gyurkovics János vágták át a nemzetiszín szalagot Fotó: Mártonfai Dénes

Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE elnöke köszöntőjében elmondta, elérkeztek a klub életében egy olyan sarokkőhöz, ami után érdemes számot vetni az első tizenkét évről. Felelevenítette a kezdeteket, amikor az új létesítménytől pár száz méterre egy ütött-kopott konténerrel, tíz hajóval és tizenkét fiatal sportolóval indultak, az elmúlt hét esztendőben viszont már minden világversenyen van kajakosuk.

A kezdetektől a klub mellett állt Fehérvári Tamás, aki beszédében elárulta, régóta várta már a pillanatot, hogy elkészüljön a turisztikai központ. Az első években is több alkalommal vendégeskedett a klubnál, a szívéhez nőtt a terület és az a munka, amit Jámbor Attiláék végeznek. Elmondta, a sport segíti a fizikai és szellemi tevékenységet, a természet adta lehetőségeket pedig meg kell ragadni, s biztos abban, hogy ennek ötvözetét a klub ezzel a létesítménnyel szolgálni fogja.
 

Hasonlóképpen véli Szekszárd alpolgármestere is, Gyurkovics János szerint kiváló lehetőség lesz kiszakadni a betonrengetegből a természetbe.
 

Horváth István, mint mondta, jelen volt az egyesület megalakulásakor, akkor még mint polgármester találkozott először Jámbor Attilával. Kiemelte, ahogy az ember előre megy élete során, úgy hagy valamit maga után az utókornak. Példának emelte ki a turisztikai központot, ami több mint egy beruházás, értéket ad át, ami a következő generációknak is lehetőséget nyújt majd a sportolásra és kikapcsolódásra. 

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke megjegyezte, újabb értékálló létesítménnyel gyarapodott a legsikeresebb magyar olimpiai sportág. Jámbor Attilát és Inger Nikolettát dicsérve elmondta, elsőként értették meg, hogy le kell tenni egy koncepciót, amivel hosszú távon több lábon tud megállni egy klub. A turisztikai központot mintaprojektnek nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában