Dombóvár

2022.03.30. 09:30

Nagy siker volt a családi Honismereti Völgyfoglaló

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület kezdeményezte a Honismereti Völgyfoglaló családi programot a Magyar Honvédség Tolna Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokság aktív közreműködésével.

V. Sz.

Sok érdeklődőt vonzott a honismereti program (Forrás: dombovar.hu)

A rendezvény megemlékezés, tiszteletadás és csapatépítés céllal valósult meg. Németh Zsuzsanna, az egyesület elnöke elmondta, hogy a nemzeti identitás, a hazaszeretet erősítése mellett a történelmi eseményekre emlékezve a mai fiatal generációhoz szerették volna közelebb hozni azon értékeket, melyek mentén tisztelettel gondolhatunk a 48-as hős hazafiakra és tetteikre. 

– Ezen kívül úgy gondolom – mondta Németh Zsuzsanna –, a program jó alkalmat adott arra is, hogy mélyebben belelássanak gyermekeink a honvédség, a jelenkor hőseinek mindennapos feladataiba, akik védik határainkat, segítik a szakemberek munkáját a pandémia idején, biztonságot teremtenek a hétköznapi életünkben. Mindenképpen szeretnénk parterek lenni abban is, hogy gyermekeinket erősítsük abban a tudatban, miszerint az egyenruhások értünk vannak és bizalommal fordulhatunk feléjük.

Óriási érdeklődés mellett zajlott a program, több mint hatszázan látogattak ki a rendezvényre. Honvédelmi-katonai bemutató, ügyességi feladatok, valamint toborzó, egészségügyi sátor, katonai eszközök, gépjárművek, íjászbemutató, akadálypálya várta a családokat.

A Nyerges-tó mellett új játszóteret alakítottak ki (Forrás: dombovar.hu)

A Honismereti Völgyfoglaló kertében vehették birtokba a gyerekek a Nyerges-tónál megújult játszóteret. A két hintát, a várat és a kakashintát a Biohárs Fa és Fémipari Kft. ajánlotta fel. Pintér Szilárd polgármester örömmel vette a megkeresést és a környezet rendbetétele után el is készülhetett a játszótér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában