Diákok

2022.03.16. 09:30

Nagy sikert aratott a Garay-nap

A gimnáziumban is ünnepeltek. A Garay-nap nagy sikert aratott. Több előadás külföldre mutatott. Olimpiai bajnok bronzérmes is megosztotta élményeit.

Szeri Árpád

Az idei Garay-nap programjára sem panaszkodhatott a közönség, hiszen az érdeklődőket, mindenekelőtt a diákokat kifejezetten színes rendezvények várták pénteken délelőtt. Önismeretet fejlesztett és közösséget épített a Társas-játék, hegedűszó zengett a Varródoboz nevű kézműves foglalkozáson, a Sínai-félszigetre és a Kaukázusba is „elvitte” az érdeklődőket Koloh Tamás, Molnár Benedek kolumbiai élményeit osztotta meg, Szatmári András vívó a tokiói olimpián szerzett bronzérmének történetét beszélte el, Elblinger Ferenc pedig a 125 éves Garay János Gimnáziumról adott közre számtalan érdekességet. A felsorolás nem teljes, az ebből az alkalomból meghívott vendégek listája még számos nevet tartalmaz. 

– Ünnepi műsorral, az 1848–1849-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve kezdődött a napunk – adott tájékoztatást Heilmann Józsefné, az intézmény igazgatója. – A megemlékezés fényét emelték fellépő művészi csoportjaink és hangszeres szólistáink, ízelítőt adva a gimnáziumunkban zajló, magas szintű művészeti munkából. Ezt követően az igazgatói irodában a 11. osztályos Bräutigam Barna és Szalai Bálint személyében megtörtént a diákigazgatók beiktatása.
 


– Hadd mondjam el, hogy az utóbbi évek legszínvonalasabb kampánya előzte meg a választást, két diákunk érdemi, megvalósítható célkitűzésekkel nyerte el a többség bizalmát. A 10. órától kezdődő, változatos foglalkozások, előadások, házi bajnokságok, valamint a jubileumi évre emlékeztető játékos vetélkedő jelentős látogatottsága azt bizonyította, óriási igény van a tartalmas szórakozásra, kikapcsolódásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában