Felújítási program

2022.03.28. 17:34

Simább utak és járdák vezetnek a jövőbe Tolnán

Közel kétszázmillió forint értékű út- és járdafelújítási projekt kezdődött Tolnán.

S. K.

Appelshoffer Ágnes és Horváth István között a kivitelező KÉSZ Kft-t képviselő Kőműves Krisztián (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az „Út a jövőbe” programról hétfőn tájékoztatta a sajtót Horváth István, a térség országgyűlési képviselője és Appelshoffer Ágnes, a város polgármestere, a Deák Ferenc utcában. A tájékoztató idején már zajlott a tolnai Egészségház előtti régi járda bontása.

Appelshoffer Ágnes elmondta: az elmúlt években lezajlott jelentős útberuházások ellenére maradt még teendő ezen a téren. Ezért nyújtottak be kérelmet a kormányhoz az Út a jövőbe program megvalósításához, Horváth István országgyűlési képviselő közreműködésével. Tavaly év végén megszületett a kormánydöntés a 184 millió forintos támogatásról. A kivitelező kiválasztása is megtörtént, a bátaszéki KÉSZ Kft. adta a legjobb ajánlatot. Most pedig már az időjárás is alkalmas a munka megkezdésére.

Horváth István többek között arról beszélt, hogy az elmúlt négy év alatt Tolna, Fadd, Dombori között kerékpárút épült, emellett Tolnán öt kilométer járda és négy kilométer önkormányzati út újult meg, az állami utakon felül. A szekszárdi választókerület egészén is hasonló fejlesztések folytak: összesen mintegy 160 kilométernyi utat újítottak fel 23 milliárd forint értékben, emellett hídfelújításokra is sor került. Ebből a szempontból a szekszárdi az ország legjobban ellátott választókörzete lett.  

Az út a jövőbe programban mintegy két kilométernyi járdát és másfél kilométernyi utat újítanak fel Tolnán és Mözsön. A járdákra nettó mintegy 80 millió forintot fordítanak. Az útfelújítás a tolnai Bartók Béla utcában nettó mintegy 21 millió forintba, a Dobó utcában 15,35 millióba, az Eötvös utcában közel tízmillió, a Pajta téren 17,3 millió forintba kerül. Az új utak április közepére készülnek el, a járdafelújítások várhatóan három hónapon belül befejeződnek. A munkálatok némi kényelmetlenséggel járhatnak, Appelshoffer Ágnes a lakosság megértését, türelmét kérte.

A hétfői tájékoztatón az is elhangzott, hogy az Út a jövőbe program befejezésével sem áll le a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Tolnán a Napraforgó utcában terveznek útépítést, illetve a Gém utca meghosszabbítását a 6-os útig. Szekszárdon is jelentős útépítési munkák kezdődnek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában